Suárezovo gesto fair play, priznal sa k uhryznutiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Suárez a Chiellini
Giorgio Chiellini je jedine sklamaný z prehry. Určite v ňom neprevládajú pocity radosti, odplaty či hnevu voči Suárezovi. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 3. júla (WEBNOVINY) – Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter ocenil priznanie uruguajského útočníka Luisa Suáreza k uhryznutiu talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

„Ospravedlnil sa futbalovej rodine a aj to je fair play,“ povedal Blatter novinárom počas jednej z akcií FIFA v Riu de Janeiro. „Ukázal, že je veľkým hráčom. Verím, že sa vráti k futbalovej kariére,“ doplnil Blatter.

Dvadsaťsedemročný zakončovateľ anglického klubu FC Liverpool Suárez pôvodne v písomnom stanovisku FIFA tvrdil, že rivala neuhryzol úmyselne, len spadol zubami na jeho rameno. Po pár dňoch strávených doma s rodinou sa však priznal.

Disciplinárna komisia FIFA naparila Juhoameričanovi za uhryznutie talianskeho stopéra trest na deväť súťažných zápasov za Uruguaj, v drese FC Liverpool nenastúpi v prvých troch zápasoch skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015 a vynechá aj úvodných deväť vystúpení „The Reds“ v nasledujúcom ročníku anglickej Premier League. Uruguajská federácia verí, že aj vďaka ospravedlneniu znížia Suárezovi trest.

Luis Suárez už tretíkrát pohrýzol protihráča počas súťažného súboja. Najprv to urobil v drese Ajaxu Amsterdam, vlani ako hráč FC Liverpool dostal chuť na Branislava Ivanoviča z FC Chelsea a naposledy sa ukázal v úlohe kanibala minulý týždeň na MS 2014. O jeho služby prejavil záujem klub FC Barcelona.

Informácie zverejnil web denníka London Evening Standard.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Luis SuárezSepp Blatter