Druhé semifinále na MS bude súbojom výnimočných ľavákov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Arjen Robben
Tridsaťročný Holanďan Robben dal na turnaji tri góly. Foto: SITA/AP

SAO PAULO 9. júla (WEBNOVINY) – Druhé semifinále futbalových majstrovstiev sveta 2014 neprinesie len konfrontáciu dvoch špičkových reprezentačných výberov Holandska a Argentíny, ale bude aj súbojom výnimočných ľavákov Arjena Robbena a Lionela Messiho. Zápas sa uskutoční v stredu 9. júla na štadióne Arena Corinthians v Sao Paule s úvodným výkopom o 22.00 h SELČ.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Obaja krídelníci sú ťahúňmi svojich tímov na MS 2014 a rozhodujúcimi hráčmi. Tridsaťročný Holanďan Robben dal na turnaji tri góly a fenomenálny Argentínčan Messi skóroval štyrikrát. Odborníci sa zhodujú, že národné výbery ich rodných krajín by sotva boli v semifinále bez pomoci spomenutých hráčov.

Martins prezradil časť taktiky

„V prvom rade musíme odstaviť Messiho, nesmie mať často loptu, vtedy máme šancu na úspech,“ prezradil časť taktiky „oranjes“ ich obranca Bruno Martins. Jeho slová podčiarkuje skutočnosť, že štvornásobný najlepší futbalista na svete Messi rozdal v doterajších piatich stretnutiach spoluhráčom až 180 prihrávok.

„Uvedomujeme si, že nastúpime proti jednému z najlepších tímov na svete, pokiaľ ide o protiútoky. Holanďania majú vpredu neskutočne rýchlych hráčov na čele s Robbenom,“ kontroval Argentínčan Javier Mascherano.

Rýchlonohému Robbenovi namerali vo vstupnom súboji Holandska na MS 2014 proti Španielsku (5:1) pri šprinte 37 kilometrov za hodinu, čím by sa stal oficiálne najrýchlejším futbalistom sveta. To sa však neskôr ukázalo ako omyl. V skutočnosti podľa štatistík FIFA bežal iba 31,03 km/h.

Lionel Messi
Foto: SITA/AP

Argentína sa musí zaobísť bez Ángela Di Maríu

Zverenci Louisa van Gaala môžu doplatiť na zhoršenú efektivitu v koncovke. V troch dueloch v základnej B-skupine dali až desať gólov, ale v nasledujúcich dvoch vo vyraďovacej fáze pridali len ďalšie dva. Postup do semifinále cez Kostariku si zabezpečili až v rozstrele z pokutových kopov.

V riadnom hracom čase i po predĺžení bol stav 0:0. V súboji o účasť vo finále im navyše nepomôže zranený stredopoliar Nigel de Jong, v zostave ho zrejme nahradí Leroy Fer, ten má však drobné problémy so zadným stehenným svalom.

Juhoameričania sa zasa musia zaobísť bez jedného z kľúčových hráčov Ángela Di Maríu. Krídelník Realu Madrid si v sobotňajšom štvrťfinále s Belgickom (1:0) privodil zranenie stehenného svalu. Na zápasovú súpisku sa však vráti útočník Sergio Agüero, ktorý laboroval s rovnakou indispozíciou.

Netradičný ťah holandskému kormidelníkovi vyšiel

Kormidelník výberu z „krajiny tulipánov“ Van Gaal všetkých doslova šokoval, keď v závere sobotného predĺženia vystriedal brankára Jaspera Cillessena a nahradil ho Timom Krulom. Tento netradičný ťah mu vyšiel, keďže gólman Newcastlu United zneškodnil v rozstrele až dva pokusy Kostaričanov.

„Sme pripravení na všetko, ale predovšetkým veríme, že nebudeme potrebovať takúto rošádu aj proti Argentíne a zvládneme to za 90 minút,“ vyhlásil hrdina sobotňajšieho rozstrelu Krul.

Prvé semifinále medzi domácou Brazíliou a Nemeckom sa uskutoční v utorok 8. júla o 22.00 h SELČ v Belo Horizonte.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Arjen RobbenJavier MascheranoLionel MessiSergio Agüero