Bayern má záujem o brankársku hviezdu Kostariky Navasa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Keylor Navas
Foto: SITA/AP

MNÍCHOV 8. júla (WEBNOVINY) – Jeden z najlepších futbalových klubov súčasnosti mníchovský Bayern má záujem o služby kostarického brankára Keylora Navasa.

Nemecký špecializovaný portál Kicker však upozornil, že 27-ročný Stredoameričan by robil len náhradníka jednoznačnej brankárskej jednotke Bavorov Manuelovi Neuerovi.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Keylor Antonio Navas Gamboa zaujal svojimi výkonmi na majstrovstvách sveta v Brazílii, keď Kostarike pomohol senzačne až do štvrťfinále. Navas je kmeňovým hráčom španielskeho Levante, už si naňho brúsi zuby aj Atlético Madrid, kde by mal nahradiť Thibauta Courtoisa, ktorý sa vráti do FC Chelsea.

Navas na MS 2014 odchytal kompletnú minutáž v piatich dueloch Kostariky a inkasoval len dva góly. V základnej D-skupine ho prekonal z pokutového kopu Uruguajčan Edinson Cavani a v nadstavenom čase osemfinále Grék Sokratis Papastathopulos.

Angličania a Taliani nenašli naňho recept a vo štvrťfinále ho Holanďania prekonali až v rozstrele z pokutových kopov. V troch zápasoch v skupine pritom čelil 14 strelám, v osemfinále s Gréckom 13 a vo štvrťfinále proti „oranjes“ až 15 pokusom súpera smerujúcim medzi tri žrde. Navas má platnú zmluvu s Levante do leta 2015. V kontrakte je však klauzula o výkupnej sume 10 miliónov eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Edinson CavaniKeylor Navas