Pelé sa skláňa pred Nemcami, myslí už na šampionát v Rusku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Pelé
Pelé Foto: SITA/AP

BELO HORIZONTE 9. júla (SITA) – Brazílska futbalová legenda Pelé prijal vysokú prehru svojej krajiny s Nemeckom 1:7 v semifinále majstrovstiev sveta a zablahoželal Nationalelf k postupu do finále.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Kráľ futbalu už začal myslieť na nadchádzajúci šampionát 2018 v Rusku. „Vždy hovorím, že futbal je hra plná prekvapení. Tento výsledok asi nikto nečakal. Prenášame myšlienky na Hexa – šiesty titul do Ruska. Blahoželám Nemecku,“ povedal Pelé.

Súboj pozorne sledoval aj prezident Medzinárodného olympijského výboru Thomas Bach. Nemec tlmil emócie, pretože si nechcel znepriateliť Brazílčanov, ktorí budú o dva roky hostiť v Riu de Janeiro olympijské hry. „Finále sa začína od 0:0 a nie je žiaden dôvod na spokojnosť. Tím môže oslavovať, ale nesmie zaspať na vavrínoch,“ uviedol Thomas Bach

Obrazom: Semifinálový zápas Brazília – Nemecko

Brazílčania ukázali veľké nadšenie pre šport

Slová chvály našiel aj pre Brazílčanov: „Videli sme ich výborné organizačné schopnosti, ktoré prekvapili mnohých. Ukázali veľké nadšenie pre šport, čo je dobrá správa pre šport a olympijské hry 2016.“

Výkon Nemecka nadchol celý futbalový svet. Klobúk pred hráčmi a trénerom Joachimom Löwom zložil aj bývalý kouč Nemcov a dnes kormidelník USA Jürgen Klinsmann. „Vôbec najlepší nemecký výkon na majstrovstvách sveta. Jednoducho fantastické! Teraz získajte trofej, Jogi a jeho tím,“ odkázal na Twitteri Klinsmann.

Nemci v semifinále MS rozobrali Brazílčanov, zvíťazili 7:1
Foto: SITA/AP

Futbal nemá logiku

Argentínski futbalisti neveriacky sledovali zdrvujúcu prehru Brazílie s Nemeckom v utorkovom prvom semifinále majstrovstiev sveta. Debakel juhoamerického rivala 1:7 si pozreli v útrobách štadióna v Sao Paule, kde v stredu nastúpia v druhom súboji o postup do finále proti Holandsku. S tréningom začali s 20-minútovým meškaním. Tréner partie okolo Lionela Messiho Alejandro Sabella mal pre divoký výsledok jediné vysvetlenie: Futbal nemá logiku.

„Takáto vysoká prehra nie je bežná, ale vo futbale sa stávajú aj také veci. Futbal má zo všetkých športov najmenej logiky,“ poznamenal argentínsky kouč.

Adam Žampa označil výkon Nemcov za šialený

Večerné semifinále si nenechal ujsť ani najlepší slovenský zjazdár súčasnosti Adam Žampa. Dvadsaťtriročný Tatranec si už po prvom polčase nemeckej „demontáže“ domácich Brazílčanov za stavu 5:0 pre európsky tím neodpustil na sociálnej sieti komentár k nemeckému reprezentantovi Felixovi Neureutherovi.

„Ak budeš počas nasledujúcej zimy rovnako silný ako tvoji futbaloví kamaráti, budeš nezdolateľný!!! Výsledok 5:0 pre Nemecko po prvom polčase je šialený!“ napísal rodák z Kežmarku, ktorý v sezóne 2013/2014 zažiaril najmä olympijskými výsledkami – šiestym miestom v slalome a piatym v superkombinácii. Adam Žampa sa aktuálne pripravuje na nový súťažný ročník v Chorvátsku.

Nemcovi Neureutherovi sa síce na ZOH 2014 v Soči nedarilo až tak ako Adamovi Žampovi, no v seriáli Svetového pohára si pripísal štyri prvenstvá (tri v slalome a jedno v obrovskom slalome) a pridal aj ďalšie štyri pódiové umiestnenia. V celkovom hodnotení slalomu SP obhájil druhú pozíciu spred roka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Adam ŽampaJürgen KlinsmannPeléThomas Bach
Firmy a inštitúcie Brazílska futbalová reprezentácia