Nemci nadchli aj Maradonu, napriek tomu verí Argentíne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Maradona
Diego Maradona Foto: SITA/AP

BELO HORIZONTE 9. júla (WEBNOVINY) – Víťazstvo Nemecka 7:1 v utorňajšom semifinále svetového šampionátu vo futbale v Belo Horizonte nad domácou Brazíliou nadchlo aj argentínsku legendu Diega Maradonu. Majster sveta z roku 1986 chválil výkon zverencov Joachima Löwa.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Nemyslel som si, že Nemecko bude také suverénne a presvedčivé. Predviedli sa v štýle, ako dvojo Brazílčanov dokopy. Na trávniku to vyzeralo, akoby lopta bola iba nemecká a iba v ich moci. Hralo iba jedno mužstvo,“ komentoval vo svojej relácii vo venezuelskom televíznom kanáli Telesur Maradona.

Obrazom: Semifinálový zápas Brazília – Nemecko

Slávny Argentínčan si ešte nemyslí, že po utorňajšom výkone majú Nemci istý zisk titulu majstrov sveta. Maradona je optimista a verí, že proti trojnásobným majstrom sveta sa vo finále postavia Argentínčania, ktorí musia zdolať v stredajšom druhom semifinále Holanďanov. „My sme sa už raz dokázali vyrovnať s nemeckými tankami,“ uviedol Maradona s odkazom na finále majstrovstiev sveta 1986 v Mexiku. Argentína vtedy zdolala Nemecko 3:2.

Maradona má v pamäti aj dosiaľ posledný vzájomný súboj oboch krajín na svetovom šampionáte. V JAR pred štyrmi rokmi Nemci zdolali Juhoameričanov suverénne 4:0. „Teraz je iná situácia, bude to iný zápas,“ doplnil Diego Maradona. Informuje o tom Sport.de.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Diego Maradona