Messimu mali patriť MS, jeho sen sa rozplynul až vo finále

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lionel Messi
Lionel Messi získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča turnaja, ale po finále nebol spokojný. Foto: SITA/ AP

RIO DE JANEIRO 14. júla (WEBNOVINY) – Útočník argentínskej reprezentácie Lionel Messi už neraz dokázal, že je najlepší futbalista súčasnosti, ale na trofej z majstrovstiev sveta stále čaká. V nedeľu boli „albicelestes“ nesmierne blízko, aby tretíkrát v histórii získali primát zo svetového šampionátu, ale nezvládli finále v brazílskom Riu de Janeiro s Nemcami, prehrali 0:1 po predĺžení a na titul budú musieť čakať minimálne ďalšie štyri roky.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Bol to práve kanonier FC Barcelona Messi, kto mohol poslať duel na Maracane do rozstrelu zo značky pokutových kopov, ale jeho priamy kop v úplnom závere predĺženia z približne 30-metrovej vzdialenosti letel vysoko ponad bránku.

Šampionát v Brazílii mal podľa prognóz odborníkov patriť Messimu a hoci ten získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča turnaja, nebol po finále spokojný. Štvornásobný najlepší futbalista na svete štyrmi gólmi potiahol Argentínu k trom víťazstvám v základnej skupine, no vo vyraďovacích bojoch mu zvlhol pušný prach a už ani raz neskóroval.

Obrazom: Finálový zápas MS vo futbale

Vo finále patril k najlepším mužom na ihrisku, snažil sa, dostal sa do preňho typických prienikov za obranu súpera s loptou na nohe, pripravil možnosti spoluhráčom, no vytúžený gól v sieti Nemecka z toho napokon ani raz nebol.

„Neskutočne ma mrzí najmä spôsob, akým sme prehrali. Boli sme veľmi blízko k penaltám. Myslím si, že sme si zaslúžili viac, vo finále sme boli trochu lepší ako náš súper,“ vyhlásil 27-ročný výnimočný ostrostrelec, ktorému krátko po finále odovzdali trofej pre najlepšieho hráča podujatia a potom sa už len z tunela vedúceho do kabín prizeral, ako dekorujú Nemcov. „V tejto chvíli ma nezaujíma žiadne individuálne ocenenie. Podstatný bol kolektívny úspech a ten sme nenaplnili,“ doplnil rodák z Rosaria.

https://www.youtube.com/watch?v=3a57Pp2Rv7E

Finále MS vo futbale
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lionel Messi
Firmy a inštitúcie Argentínska futbalová reprezentácia