FIFA je spokojná, Brazília dostala lepšie hodnotenie ako JAR

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Finále MS vo futbale
Radosť Nemcov s víťaznou trofejou po finálovom zápase na XX. majstrovstvách sveta vo futbale, v ktorom na slávnej Maracene v Riu de Janeiro porazili Argentínu 1:0. Foto: SITA/AP

RIO DE JANEIRO 15. júla (WEBNOVINY) – Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter dal Brazílii 9,25 bodu z 10 za organizáciu majstrovstiev sveta, ktoré označil vzhľadom na ponúknutú kvalitu hry za veľmi neobyčajné.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Vo svojej správe tiež skritizoval FIFA za nedostatočný boj proti diskriminácii fanúšikov na štadiónoch.

Zlepšili sme sa, zlepšili ste sa. Brazília zaznamenala od JAR posun vpred,“ uviedol Blatter, ktorý pred štyrmi rokmi dal usporiadajúcej africkej krajine tiež bojujúcej s nedôverou a dodržaním lehôt pri prípravách šampionátu deviatku.

Šéf FIFA je vyrovnaný aj piskotom, ktorý si vyslúžil spolu s brazílskou prezidentkou Dilmou Rousseffovou pri odovzdávaní víťaznej trofeje do rúk kapitána Nemecka Philippa Lahma na štadióne Maracana. „To je normálne. Keď ste v takejto funkcii, musíte s tým dokázať žiť,“ poznamenal Blatter, ktorého vypískali aj pred štyrmi rokmi vo finále v Johannesburgu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lionel MessiSepp Blatter