Majstri sveta sú doma, v Berlíne ich čakali mohutné oslavy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V Berlíne vítajú futbalových majstrov sveta
Titul majstrov sveta oslavuje s nemeckými hráčmi v Berlíne približne pol milióna fanúšikov. Foto: SITA/AP

BERLÍN 15. júla (WEBNOVINY) – Futbalisti Nemecka, ktorí si na XX. svetovom šampionáte v Brazílii vybojovali celkové prvenstvo, sú v domovine. Lietadlo so „zlatými chlapcami“ pristálo v utorok predpoludním na berlínskom letisku Tegel.

Všetko o MS vo futbale nájdete

—-> TU

Odlet výpravy „Nationalelf“ z Južnej Ameriky sa však zhruba o dve hodiny neplánovane oneskoril: dôvodom bola skutočnosť, že na letiskovej ploche v Riu de Janeiro „nabúralo“ iné lietadlo do batožinového vozíka s kuframi nemeckých reprezentantov.

Pri vystupovaní z lietadla viedol šampiónov kapitán mužstva Philipp Lahm s trofejou vo svojich rukách. Priaznivci na terase letiska dávali hlasno najavo svoje nadšenie a spustili aj známy chorál „Football’s Coming Home“. Hneď za ním nasledoval Bastian Schweinsteiger zahalený do nemeckej vlajky.

Obrazom: V Berlíne privítali futbalových majstrov sveta

Tréner Joachim Löw a jeho zverenci sa z letiska vydali v špeciálne upravenom kamióne bez strechy pomaľovanom rokmi triumfov Nemecka na MS (1954, 1979, 1990 a 2014) do centra Berlína a s jasajúcim davom si vychutnávali cestu k Brandenburskej bráne.

Útočník Lukas Podolski zverejnil tzv. selfie so Schweinsteigerom a víťaznou trofejou: „Pohár je v Berlíne!“ Autor rozhodujúceho gólu vo finále Mario Götze prostredníctvom Twitteru uviedol: „Wow, čo sa to tu deje…Úžasné!

Video: Majstrov sveta vítali státisíce fanúšikov

Fanúšikovská zóna sa začala plniť už niekoľko hodín pred plánovaným príchodom futbalistov, niektorí ľudia neváhali nocovať na ulici, len aby mali čo najlepšie miesto.

Tentoraz vďaka Bohu, že pohár je tu s nami. Neuveriteľné, čo nám Berlínčania pripravili za privítanie. To nepoznám ani z Mníchova,“ nešetril Schweinsteiger pre ARD slovami chvály na adresu množstva priaznivcov, s ktorými si užívali veľkolepé oslavy.

Ktorý moment na MS vo futbale Vás najviac zaujal?

V Berlíne vítajú futbalových majstrov sveta
Foto: SITA/AP

Futbalisti Nemecka získali po rokoch 1954, 1974 a 1990 na majstrovstvách sveta už štvrtý primát v histórii, keď v nedeľňajšom finále na štadióne Maracana v Riu de Janeiro zdolali tím Argentíny 1:0 po predĺžení gólom Maria Götzeho v 113. minúte.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Bastian SchweinsteigerJoachim LöwLionel MessiLukas PodolskiMario GötzePhilipp Lahm
Firmy a inštitúcie Nemecká futbalová reprezentácia