Nitrania privítali nový rok diskotékou, chýbali im kapely

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Silvester, alkohol, tínedžeri
Foto: SITA/Kveta Mudríková

NITRA 1. januára (WEBNOVINY) – Silvestrovať na Svätoplukovo námestie v Nitre prišli aj tento rok stovky ľudí. Prišli však až tesne pred polnocou. Oslavy boli v podobnom duchu ako v uplynulých rokoch.

Diskotéka začala po 22:30 a trvala približne do 01:00. Mnohým však chýbali vystúpenia kapiel a bohatší program. „Chodíme sem pravidelne už desať rokov a škoda, že tu nie sú živé kapely ako predtým, keď sa začínalo už okolo šiestej a boli tu hlavne nitrianske skupiny, ktorých máme dosť,“ povedala Edita Gergelová z Nitry.

Mladším diskotéka vyhovovala. Ako povedala 22-ročná Mária z Nitry, dobrú zábavu vie urobiť aj DJ. Tesne pred polnocou sa Nitranom prihovoril primátor Nitry Jozef Dvonč a potom už nechýbal tradičný ohňostroj.

Okolo jednej hodiny však už bolo námestie takmer prázdne. Na otázku, či neplánujú robiť oslavy so živými kapelami, Jozef Dvonč povedal, že „pokiaľ bude záujem od ľudí, nevidím problém, aby sa tu na námestí predstavili domáce nitrianske kapely,“ dodal Dvonč

Silvestrovské oslavy v Nitre stáli tento rok 3681 eur, čo je o 192 eur viac ako vlani. Silvester v Nitre býva skromnejší už niekoľko rokov. Chodieva na ne totiž menej ľudí ako v minulosti a mesto radšej investuje do Mikuláša na Svätoplukovom námestí, ktorý sa teší veľkému záujmu Nitranov. Aj ohňostroj býva na Mikuláša honosnejší ako na Silvestra.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jozef Dvonč