Tragédia v Šuranoch, jedenásťročná Lívia po záchvate zomrela

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sanitka
Foto: SITA/Michal Burza

BRATISLAVA 3. novembra (WEBNOVINY) – Webový portál denníka Nový čas priniesol informácie o smrti jedenásťročného dievčaťa.

Školáčka Lívia L. (11) v Šuranoch (okres Nové Zámky) dostala v nedeľu ráno približne o šiestej hodine záchvat.

Príbuzní sa jej snažili zo všetkých síl pomôcť, pokúšali sa dievčatku povytiahnuť jazyk a dali jej do úst varechu.

Privolaní záchranári skonštatovali, že Lívia L. († 11) je mŕtva a telo odviezli.

Presnú príčinu smrti určí až súdna pitva. „Polícia okolnosti prípadu preveruje,“ uviedla pre Čas.sk. nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Hovorca operačného strediska záchranárov Boris Chmel pre Čas.sk uviedol, že príbuzní pacientky sa už počas prvého telefonátu správali k operátorom neslušne, nadávali im a skladali telefón.

„Posádka rýchlej lekárskej pomoci na miesto prišla za 16 minút. Skonštatovali smrť dieťaťa († 11) . V obave o svoj život a zdravie záchranári od prítomných ľudí za prítomnosti policajtov naložili telo dievčatka do sanitky a odviezli ho do nemocnice. Nie je to každodenný postup, ale bolo to rozhodnutie posádky sanitky,“ povedal pre portál hovorca záchranárov.

O prípade píšu aj webový portály televízií -Tvnoviny.sk, ktoré sú portálom TV Markíza a Noviny.sk, spadajúce pod TV Joj. Oba spresňujú, že išlo o epileptický záchvat. Tvnoviny.sk uviedli, že príbuzní vraj okamžite volali sanitku. Tá však podľa ich slov prišla na miesto tragédie až o hodinu.

Záchranári ale toto tvrdenie popierajú. Hovoria, že na miesto sa dostavili po 16 minútach. S príbuznými dokonca počas cesty komunikovali a dávali im rady na záchranu Lívie. Po ich príchode malo dievčatko údajne aj vybité zuby, čo sa mohlo stať počas toho, ako sa jej rodina pokúšala vytiahnuť jazyk s pomocou varechy. Noviny.sk okrem toho informujú, že podľa záchranárov údajne bolo dievča už v čase ich príchodu hodinu mŕtve.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať