Obrazom: Druhý deň na olympiáde v Soči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matthias Mayer
Rakúsky lyžiar Matthias Mayer počas nedeľňajšieho zjazdu mužov Foto: SITA/AP

SOČI 9. februára (WEBNOVINY) – V nedeľu bolo na zimných olympijských hrách v Soči na programe osem finálových disciplín.

Slovákom urobila radosť biatlonistka Anastasia Kuzminová, ktorá vyhrala rýchlostné preteky žien a obhájila zlato z Vancouveru.

Obrazom: Anastasia Kuzminová vybojovala pre Slovensko zlatú medailu:

Prvú zlatú medailu pre hostiteľskú krajinu vybojovali krasokorčuliari v tímovej súťaži. Rusi dominovali v súčte troch súťažných dní v korčuliarskom paláci Ľadovec s náskokom 10 bodov pred Kanadou a 15 bodov pred Spojenými štátmi americkými. Tímová súťaž mala v Soči premiéru na zimnom olympijskom športovom vrchole.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Prekvapujúcim víťazom zjazdu mužov sa stal Rakúšan Matthias Mayer. Šesť stotín sekundy zaostal Talian Christof Innerhofer a bronz berie s odstupom 10 stotín Nór Kjetil Jansrud.

Najväčší favoriti zostali bez medaily. Líder hodnotenia zjazdu vo Svetovom pohári Nór Aksel Lund Svindal skončil štvrtý a 36-ročný americký veterán Bode Miller dokončil zrejme svoj posledný olympijský zjazd v kariére na 8. mieste.

Obrazom: Nedeľa na olympiáde v Soči

Víťazkou snoubordovej discplíny slopestyle sa stala Jamie Andersonová. Američanka získala vo finále 95,25 bodu a napodobnila svojho krajana Sageho Kotsenburga, ktorý si v tejto novej disciplíne v programe ZOH vybojoval zlatú medailu v sobotu.

Šťastie v nešťastí mala česká reprezentantka Šárka Pančochová. Dvadsaťtriročná rodáčka z Uherského Hradišťa po prvom kole viedla a na dosah mala zlatú medailu, no v druhom nepríjemne spadla a napokon klesla až na piatu pozíciu. Pančochová nezvládla prvý skok – vletela naň prirýchlo, trik pretočila a pri páde na chrbát sa udrela hlavou o svah.

Mužský skiatlon na 15 + 15 km v rámci súťaží bežcov na lyžiach ovládol Dario Cologna. Švačiar je druhý raz v kariére olympijským víťazom. Prvý triumf získal pred štyrmi rokmi na ZOH vo Vancouvri na 15 km voľnou technikou.

Slovenský reprezentant Martin Bajčičák obsadil 31. miesto s odstupom 2:44,7 min za víťazom. Bajčičák sa vytrápil najmä v závere klasickej časti, keďže nemal správne namazané lyže. Servismani zvolili na rozdiel od súperov iný vosk a v druhej polovici klasickej pätnástky sa to poriadne prejavilo.

Obrazom: Martin Bajčičák sa vytrápil v klasike, skejt bol dobrý

Rýchlokorčuliarske súťaže na zimných olympijských hrách v Soči sú zatiaľ korisťou holandských reprezentantov, v nedeľňajších pretekoch žien na 3000 m triumfovala Ireen Wüstová výkonom 4:00,34 min. Dvadsaťsedemročná rodáčka z Goirle zdolala obhajkyňu prvenstva Češku Martinu Sáblíkovú o viac ako jeden a pol sekundy, na treťom mieste skončila domáca Ruska Oľga Grafová.

Víťazom súťaže sánkarov sa stal Nemec Felix Loch, ktorý obhájil svojej prvenstvo pred domácim Albertom Demčenkom a Arminom Zöggelerom z Talianska. Ten si zopakoval 3. priečku spred štyroch rokov. Slovenský reprezentant Jozef Ninis obsadil v konečnom poradí po záverečnej štvrtej jazde v areáli Sanki 20. miesto, čo je jeho najlepšie umiestnenie pri tretej účasti na ZOH.

Torger Nergaard
Foto: SITA/AP
Marek Solčanský, Karol Stuchlák
Foto: SITA/AP
Brittany Schusslerová
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Aksel Lund SvindalAnastasia KuzminováBode MillerChristof InnerhoferDario ColognaFelix LochJozef NinisKjetil JansrudMartin BajčičákMatthias Mayer