Andersonová má zlato zo slopestylu, Češka Pančochová spadla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jamie Andersonová
Američanka Jamie Andersonová v Soči ovládla slopstyle. Foto: SITA/AP

ROZA CHUTOR 9. februára (WEBNOVINY) – Američanka Jamie Andersonová sa stala víťazkou snoubordovej discplíny slopestyle na zimných olympijských hrách v Soči.

Andersonová získala vo finále 95,25 bodu a napodobnila svojho krajana Sageho Kotsenburga, ktorý si v tejto novej disciplíne v programe ZOH vybojoval zlatú medailu v sobotu.

„Cítila som veľkú psychickú i fyzickú záťaž, som veľmi šťastná. Spadol mi kameň zo srdca, na tento moment som čakala večne. Je to špeciálny pocit. Teraz chcem sledovať kamarátov na U-rampe a pozrieť sa na ostatné súťaže ako lyžovanie,“ citoval Andersonovú informačný systém ZOH 2014.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Z kovu strieborného odlesku sa v Parku extrémnych športov v Roza Chutor v Červenej Poľane nad Soči teší Fínka Enni Rukajärviová a z bronzu Angličanka Jenny Jonesová. Češka Šárka Pančochová, ktorá spadla počas druhej finálovej jazdy, skončila na 5. mieste.

Obrazom: Nedeľa na olympiáde v Soči

Výsledky – snoubording:

Slopestyle žien – finále: 1. Jamie Andersonová (USA) 95,25 bodu, 2. Enni Rukajärviová (Fín.) 92,50, 3. Jenny Jonesová (V. Brit.) 87,25, 4. Sina Candrianová (Švaj.) 87,00, 5. Šárka Pančochová (ČR) 86,25, 6. Karly Shorrová (USA) 75,00, 7. Torah Brightová (Aus.) 66,25, 8. Isabel Derungsová (Švaj.) 58,50.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Torah Brightová