Tréner počas Kuzminovej streľby zvieral v zuboch krížik

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová počas nedeľňajších rýchlostných pretekov na olympiáde v Soči, v ktorých získala pre Slovensko zlatú medailu. Foto: SITA/AP

SOČI 9. februára (WEBNOVINY) – Po druhej streľbe Anastasie Kuzminovej v rýchlostných pretekoch na 7,5 km na zimných olympijských hrách v Soči vyleteli ruky trénera Juraja Sanitru vysoko do výšky, zablahoželal si s Josefom Obererlacherom, prijal gratuláciu od bieloruského kolegu a bežal do priestoru cieľa. Jeho zverenka Anastasia Kuzminová mierila za obhajobou olympijského prvenstva.

Obrazom: Skvelá Kuzminová vybojovala pre Slovensko zlatú medailu

Vďaka bezchybnej streľbe sa stala prvou ženou histórie, ktorá obhájila v jednej individuálnej disciplíne v biatlone prvenstvo.„Nasťa dnes ukázala, čo vie: rýchlo bežať a presne strieľať. Od rána som mal pocit, že deň zakončí dvoma nulami. Je to pre nás veľká satisfakcia. Nemáme za sebou jednoduché obdobie, nedarilo sa nám úplne podľa predstáv, ale táto medaila všetko zatieni. Som rád, že sme skeptikom, ktorí hovorili, že slovenská výprava cestuje na ZOH ako turistická, ukázali ich omyl. Dokázali sme, že Slováci sa vedia presadiť,“ hovoril spokojne Juraj Sanitra.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Počas Kuzminovej streľby zvieral v zuboch zlatý krížik, ktorý mal aj vo Vancouveri pri prvom zlate. „Po štyroch rokoch som vytiahol aj okuliare. Od kanadskej olympiády som si ich nenasadil,“ tvrdil Sanitra.

Fanúšikovia mali na ZOH od Kuzminovej veľké očakávania. Od prvenstva vo Vancouveri sa dokázala na majstrovstvách sveta postaviť na pódium iba raz, znalci biatlonovej problematiky ju vďaka tohtosezónnej výkonnosti nezaraďovali medzi favoritov na zlato.

„Nasťa veľmi dobre zvládla atmosféru. Aklimatizácia bola dobrá, všetko podriaďovala príprave. Opäť ukázala, že tunajšie trate jej sedia. Na strelnicu prichádzala pokojná, všetkých desať rán bolo stopercentných. Nepotrebovali sme ani to šťastie, ktoré je niekedy nutné k úspechu. Sme neskutočne šťastní,“ radoval sa bývalý prezident Slovenského zväzu biatlonu Juraj Sanitra.

Obrazom: Nedeľa na olympiáde v Soči

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anastasia KuzminováJuraj Sanitra