Rusi zvládli prvý zápas v Soči, skórovali Malkin aj Ovečkin

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Štvrtkové zápasy na hokejovom turnaji v Soči.
Slovinský brankár Robert Kristan (vľavo) spolu s Rusom Alexeiom Tereshenkom počas turnaja na XXII. zimných olympijských hrách v Soči.

SOČI 13. februára (WEBNOVINY) – Hokejisti domáceho Ruska úspešne vstúpili do turnaja na XXII. zimných olympijských hrách v Soči. „Zborná“ zvíťazila vo štvrtkovom zápase v A-skupine nad Slovinskom 5:2, hoci po dvoch tretinách viedla len tesne 3:2. Hokejoví odborníci i fanúšikovia Rusov však predpokladali výraznejšie víťazstvo a najmä jednoznačnejší priebeh.

 

Odporúčame aj:

 

Slovenskí hokejisti prehrali v Soči s Američanmi 1:7

Skóre duelu v Ľadovom paláci Boľšoj otvoril už po 77 sekundách hviezdny krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin. Radosť priaznivcov domáceho mužstva bola ešte väčšia už o dve a pol minúty, keď pridala druhý presný zásah ďalšia megahviezda z NHL Jevgenij Malkin.

Obrazom: Štvrtkové zápasy na hokejovom turnaji v Soči

Slovinci však nečakane znížili na začiatku druhej tretiny, skóroval Žiga Jeglič. Krátko pred koncom druhej časti zvýšil Iľja Kovaľčuk na 3:1, ale Jeglič opäť znížil na rozdiel jediného gólu. Zverenci Zinetuľu Biľaletdinova rozhodli o svojom triumfe v záverečnej dvadsaťminútovke, keď skórovali Valerij Ničuškin a Anton Belov.

 

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

„Súper kládol skutočne húževnatý odpor, predviedol kvalitný výkon v obrane i ofenzíve. Pred ďalším zápasom máme čo zlepšovať, nehrali sme najlepšie. Až v tretej tretine to už bolo z našej strany ono. Bol to náš prvý duel na turnaji, chalani preto možno boli trochu nervózni, aj to patrí k hokeju. Predviedli sme niekoľko krásnych prihrávok, ale mali by sme častejšie strieľať, inak góly nedáme,“ cituje spravodajský servis ZOH 2014 Biľaletdinova. Rusi najbližšie nastúpia v sobotu 15. februára proti Američanom (13.30 h SEČ).

Hokejový turnaj mužov – štvrtok – výsledok:

A-skupina (Ľadový palác Boľšoj, Soči):

Rusko – Slovinsko 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Góly: 2. Ovečkin (Malkin, Siomin), 4. Malkin (Ovečkin, Medvedev), 38. Kovalčuk (Malkin, A. Radulov), 44. Ničuškin (Tereščenko), 48. Belov (Nikitin, Tereščenko) – 22. Jeglič (Robar), 39. Jeglič (Sabolič, Kopitar)

Vylúčení: 3:3 na min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Dave Jackson (USA), Vladimír Šindler (ČR) – Lonnie Cameron, Chris Carlson (obaja Kan.)

Zostavy:

Rusko: Varlamov – Vojnov, A. Markov, Medvedev, Jemelin, Ťutin, Nikulin, Belov, Nikitin – Kovaľčuk, Daciuk, A. Radulov – Siomin, Malkin, Ovečkin – Anisimov, Kuľomin, Tarasenko – Ničuškin, Alexander Popov, Tereščenko

Slovinsko: Kristan – Kranjc, S. Kovačevič, Robar, Gregorc, Podlipnik, Pavlin, Pretnar, Tavželj – Muršak, Kopitar, D. Rodman – Tičar, Jeglič, Sabolič – Urbas, M. Rodman, Razingar – Mušič, Goličič, Pance

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alexander OvečkinAnton BelovIľja KovaľčukJevgenij MalkinŽiga Jeglič