Obrazom: Siedmy deň na olympiáde v Soči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Christof Innerhofer
Taliansky lyžiar Christof Innerhofer počas piatkového zjazdu do superkombinácie. Foto: SITA/AP

SOČI 14. februára (WEBNOVINY) – Aj v piatok sa na zimnej olympiáde v Soči rozdávali medaily, na programe bolo šesť finálových disciplín.

Kompletný program nájdete

—–> v tomto článku.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Olympijskou víťazkou v piatkových vytrvalostných pretekoch žien na 15 km v rámci biatlonových súťaží na ZOH v Soči sa stala Bieloruska Daria Domračevová. Pre 27-ročnú rodáčku z Minska je to druhá zlatá medaila z bežeckého a biatlonového komplexu Laura v Červenej Poľane, keď predtým triumfovala v stíhacích pretekoch.

Striebornú medailu si vybojovala Švajčiarka Selina Gasparinová a bronz získala ďalšia Bieloruska Nadežda Skardinová. Slovenská medailová nádej Anastasia Kuzminová bojovala o popredné priečky až do poslednej štvrtej streľby, keď trikrát minula terč a z prvej desiatky klesla zatiaľ až do tretej..

Obrazom: Piatok na olympiáde v Soči

Švajčiar Dario Cologna získal v piatok zlatú medailu v behu na lyžiach na 15 km klasickou technikou. Strieborný kov si v bežeckom komplexe Laura v Červenej Poľane vybojoval Švéd Johan Olsson, bronzová medaila patrí jeho krajanovi Danielovi Richardssonovi.

Slovenský reprezentant Martin Bajčičák v týchto pretekoch chvíľu siahal na medailu. Tridsaťsedemročný rodák z Dolného Kubína bol po príchode do cieľa priebežným lídrom, neskôr štartujúci pretekári s dlhodobo vyššou výkonnosťou ho postupne odsunuli mimo elitnej dvadsiatky na 23. miesto.

Švajčiar Sandro Viletta získal zlatú medailu v piatkových pretekoch superkombinácie alpských lyžiarov na zimných olympijských hrách v ruskom Soči. Striebro si v stredisku Roza Chutor v Červenej Poľane vybojoval Chorvát Ivica Kostelič, bronz patrí Talianovi Christofovi Innerhoferovi. Nór Kjetil Jansrud, ktorý bol najrýchlejší v zjazde, skončil na štvrtej priečke.

Piatu pozíciu senzačne obsadil slovenský reprezentant Adam Žampa, ktorému patrila po zjazde 27. priečka spoločne s Francúzom Thomasom Mermillodom Lod Blondinom. Žampa dosiahol v slalome najlepší čas (50,11 s). Obhajca zlata z Vancouveru 2010 Bode Miller skončil šiesty.

Britka Elizabeth Yarnoldová ovládla dvojdňovú súťaž skeletonistiek na zimných olympijských hrách v ruskom Soči a suverénnym spôsobom si vybojovala premiérové zlato. Úlohu favoritky potvrdila vo všetkých štyroch jazdách, keď ani v jednej nenašla premožiteľku

Bieloruská reprezentantka v akrobatickom lyžovaní Alla Cuperová si vybojovala zlatú medailu v skokoch žien. Olympijským víťazom v kategórii mužov v krasokorčuľovaní sa v piatok večer v Soči stal Japonec Juzuru Hanju.

Obrazom: Piatkové zápasy olympijského hokejového turnaja

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete

—-> v tomto článku.

V piatok pokračoval aj mužský hokejový olympijský turnaj. V B-skupine Česi porazili Lotyšov 4:2 a Švédi si futbalovo poradili so Švajčiarmi. V C-skupine strelila Kanada šesť gólov Rakúsku, poltucet gólov strelili aj Fíni v zápase proti Nórsku.

Siedmy deň na olympiáde v Soči
Foto: SITA/AP
Siedmy deň na olympiáde v Soči
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia KuzminováBode MillerDaria DomračevováDario ColognaIvica KosteličJohan OlssonKjetil JansrudMartin Bajčičák