Zdeno Chára: Ťažko povedať, čo je zlé v našom tíme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zdeno Chára
Zdeno Chára Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SOČI 15. februára (WEBNOVINY) – Z úst väčšiny slovenských hokejových reprezentantov po sobotňajšej prehre 1:3 s výberom Slovinska na XXII. zimných olympijských hrách v Soči sa slová drali len veľmi ťažko.

Viac správ z olympiády si môžete pozrieť

———-> TU

Sklamanie bolo badať aj na tvári kapitána Zdena Cháru, ktorý bol na ľade pri presilovkovom góle Tičara na 1:0 aj presnom zásahu Razingara na 2:0. „Väčšia časť duelu bola vyrovnaná. S pribúdajúcim časom bolo jasné, že uspeje ten, kto dá prvý gól. Strelili ho Slovinci a podarilo sa im to udržať až do konca. Pre nás bolo náročné vracať sa do zápasu. Súper hral veľmi dobre, disciplinovane, ako jeden tím a zaslúžil si zvíťaziť,“ zhodnotil obranca Zdeno Chára, ktorý v mixzóne hovoril len v angličtine.

Aj skúsený bek zatiaľ nevie, v čom je v prípade Slovákov chyba. „Ťažko povedať, čo je zlé v našom tíme. Musíme si utvárať viac šancí v útoku,“ dodala opora tímu zámorskej NHL Boston Bruins.

Neskôr po zápase v rozhovore pre RTVS priznal kapitán slovenského tímu veľké sklamanie. Tím však nechce zvesiť hlavy a v ďalšom priebehu olympijského turnaja chce zabojovať. „Slovinci hrali dobre, našli cestu ako skórovať. Z našej strany to bolo kŕčovité. Snažili sme sa vyrovnať a potom dostali ďalšie góly. Musíme nájsť pozitíva a ďalej bojovať,“ povedal Chára, podľa ktorého musia na ľade hrať a korčuľovať všetci piati hráči.

Po druhej prehre na olympijskom turnaji hľadal ťažko slová aj tréner Vladimír Vůjtek. „Dnes sme mali vyhrať, mysleli sme si, že tento duel zvládneme. Prvých desať minút bolo našich, potom nás zabrzdili dve oslabenia a hra sa pomaly vyrovnala. Dostali sme prvý gól a mužstvo už nenašlo silu, aby otočilo zápas,“ povedal Vladimír Vůjtek.

Obrazom: Slovensko prehralo so Slovinskom

Slováci sa nedokázali presadiť v dvoch stretnutiach najmä v ofenzíve. Američanom i Slovincom dali po jednom góle. Problémy im robil prechod do útočného pásma, keď sa im nedarili kombinácie a rozohrávka. V súbojoch jeden na jedného boli úspešnejší Slovinci. „Na hre vidieť nezohratosť. Nie je to však výhovorka, takisto sú na tom aj iné mužstvá. Nie je to ako na majstrovstvách sveta, kde máme tím dlhšie v príprave pohromade,“ priznal český kouč na slovenskej striedačke.

Obrazom: Sobotňajšie zápasy na olympijskom hokejovom turnaji

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete

—-> v tomto článku.

Slovenskí hokejisti urobili veľa chýb aj v defenzíve a často nechávali vyniknúť brankára Jaroslava Haláka. Ten počas prvých štyridsiatich minút podržal viackrát mužstvo. V tretej tretine už nestačil na strely po góle veľmi túžiacich Slovincov. „Chyby v obrane urobil aj súper. On však tiež naše potrestal. Očakávali sme, že budeme mať väčšiu prevahu,“ doplnil Vladimír Vůjtek.

Na Slovensko čaká v nedeľu záverečný zápas skupinovej fázy s domácim Ruskom. Zbornú poženú dopredu plné tribúny. „Súper bude oveľa kvalitnejší. Rusi majú skvelý tím a uvidíme, ako v súčasnosti budeme konkurovať ruskému tímu,“ dodal Vůjtek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vladimír VůjtekZdeno Chára