Prvá tretina nás zabila, tvrdí Marián Hossa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marián hossa
Sprava: Brankár Česka Ondřej Pavelec a hráč Slovenska Marián Hossa počas zápasu Česko - Slovensko o postup do štvrťfinále na ZOH 2014 v Soči. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SOČI 18. februára (WEBNOVINY) – Trojica opôr slovenskej hokejovej reprezentácie z NHL Marián Hossa, Zdeno Chára a Michal Handzuš sa zhodla, že tím okolo trénera Vladimíra Vůjtka mal na viac ako je konečné jedenáste miesto na XXII. zimných olympijských hrách v Soči.

Slováci prehrali v utorňajšom kľúčovom súboji o štvrťfinále s Čechmi 3:5, keď o osude stretnutia v Šajba aréne rozhodla z ich pohľadu neúspešná prvá dvadsaťminútovka (0:3). „Zase nám utiekla prvá tretina. Prehrali sme ju o tri góly, z toho dva sme dostali z presiloviek,“ vyhlásil Zdeno Chára.

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete

—-> v tomto článku.

Kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie doplnil aj hodnotenie celého turnaja, na ktorom so spoluhráčmi neuspel v žiadnom zo štyroch meraní síl. „Vůjtkovci“ prehrali v základnej A-skupine postupne s Američanmi 1:7, Slovincami 1:3 a domácimi Rusmi 0:1 po samostatných nájazdoch. Napokon prišiel aj neúspech s Čechmi. “

Okrem duelu s Rusmi sme na turnaji neodohrali žiaden zápas naplno počas celých 60 minút. Toto mužstvo malo na viac, všetci sme tomu verili. Ťažko hľadať dôvody chýb. Musíme sa pozrieť späť a potom hodnotiť. Najviac nás mrzí prehra so Slovinskom a teší zápas s Ruskom. Naše vystúpenie na ZOH je určite sklamanie. Škoda, lebo sme mali vyvážený tím a dobrý kolektív,“ sumarizoval obranca Bostonu Bruins.

Obrazom: Slovensko prehralo s Českom 3:5

Celý turnaj hodnotím negatívne, veď sme nevyhrali ani jeden duel. Mali sme výpadky najmä v defenzíve, to sa potom valí aj do útoku. Toto mužstvo určite malo na viac,“ pridal svoj názor center Michal Handzuš, ktorý pôsobí v zámorskom Chicagu Blackhawks.

Zrejme najlepším hráčom slovenského výberu v dueli proti Čechom bol jeho klubový spoluhráč Marián Hossa. Autor dvoch gólov označil za hlavnú príčinu neúspechu zbabranú úvodnú dvadsaťminútovku.

„Prvá tretina nás zabila! Nie sme spokojní s tým, že opúšťame turnaj. Súper viedol 4:0 a my nemáme mužstvo na to, aby sme to stiahli. Nič na tom nezmení ani skutočnosť, že tretia tretina bola jedna z našich najlepších na turnaji,“ povedal 35-ročný krídelník zámorského mužstva Chicago Blackhawks a pokračoval: „Neviem, čo sa udialo na začiatku. Boli sme nekoncentrovaní a po prvej tretine sme prehrávali 0:3. Predstavovali sme si, že odohráme lepšie zápasy najmä v ofenzíve. Pred duelom s Čechmi sme dali len dva góly a to je málo.“

Marián Hossa naštartoval utorkovú stíhaciu jazdu za nabudeným súperom, keď 63 sekúnd pred druhou sirénou skorigoval na 1:4 a v 48. min pridal aj druhý gól Slovákov. Vzápätí sa do listiny strelcov zapísal aj Tomáš Surový a slovenský sen o štvrťfinále nebol nereálny. Definitívny knokaut zasadil výberu SR pri power-play center Plekanec. „V závere sme mali šance. Škoda, že sme v celom zápase mali len jednu presilovku. Ak by nám vyšla naša jediná početná výhoda, mohlo to vyzerať inak. Náš výkon v tretej tretine, to je také mini uspokojenie. Aspoň na chvíľu to vyzeralo tak, ako sme mali hrať celý turnaj. Zo štyroch zápasov je to však veľmi málo,“ dodal starší a úspešnejší z bratov Hossovcov.

Česko sa vo štvrťfinále ZOH 2014 stretne s favorizovaným výberom Spojených štátov amerických. Táto konfrontácia je na programe v stredu 19. februára od 18.00 h SEČ.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marián HossaMichal HandzušTomáš SurovýZdeno Chára
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia