Tréner Vladimír Vůjtek povedie Slovákov aj na šampionáte

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimír Vůjtek
Vladimír Vůjtek Foto: SITA/Jozef Jakubčo

SOČI 20. februára (WEBNOVINY) – Predposledné jedenáste miesto slovenských hokejistov na olympijskom turnaji v Soči je veľkým sklamaním. Priznáva to aj prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček. Slovákom sa v Soči nepodarilo zopakovať 4. miesto z Vancouveru 2010 a od Čierneho mora odchádzajú bez jedinej výhry.

Program a výsledky hokejového turnaja na ZOH v Soči nájdete

—-> v tomto článku.

Majstrovstvá v Bielorusku

„Na hodnotenie si počkáme v najbližších dňoch, teraz je to ešte veľmi čerstvé. V dejisku olympiády zostávam aj s trénerom Vladimírom Vůjtkom i generálnym manažérom Ottom Sýkorom, budeme mať čas všetko si prebrať. Na budúci týždeň potom zasadne exekutíva Slovenského zväzu ľadového hokeja. Keď sme v lete začali pripravovať olympijský tím, mali sme, samozrejme, iné očakávania. Musíme zistiť, kde sa stala chyba a zároveň sa už sústrediť na prípravu na májové majstrovstvá sveta v Bielorusku,“ povedal na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja jeho prezident Igor Nemeček.

Predstavitelia zväzu nechcú robiť unáhlené rozhodnutia. Tréner Vladimír Vůjtek by mal s realizačným tímom zostať vo funkcii až do majstrovstiev sveta v Bielorusku, ktoré sa uskutočnia v máji.

„Niekoľko hodín po zápase s Českom by som preto nerád hovoril o nejakých zmenách. Až po svetovom šampionáte sa skončí trénerovi Vůjtkovi u nás zmluva a po ňom budeme debatovať, kto bude viesť mužstvo v príprave na majstrovstvá sveta 2015 v Česku. Zatiaľ nejdeme robiť unáhlené závery. Áno, opakujem, je to pre nás všetkých veľké sklamanie. S jedenástym miestom sme rozhodne nerátali. Ak by sme boli vo štvrťfinále, kam podľa mňa patríme, bolo by to v poriadku. Sme necelé tri mesiace pred majstrovstvami sveta, vieme, akú tam budeme mať skupinu, takže teraz je potrebné sa sústrediť na to, aby sme poskladali kvalitný tím a obstáli na šampionáte. Najlepšie by bolo, keby sa zopakoval rok 2002, keď sme zle dopadli na ZOH v Salt Lake City, ale na MS sme získali zlato,“ pokračoval Nemeček, ktorý si nemyslí, že by mužstvu chýbali osobnosti alebo hokejová zručnosť.

Obrazom: Zápasy Slovenska na olympiáde

Slovensko – USA 1:7

Slovensko – Slovinsko 1:3

Rusko – Slovensko 1:0 po sam. nájazdoch

Česko – Slovensko 5:3

Tímu chýbali zranení hráči

Generálny manažér slovenskej hokejovej reprezentácie Otto Sýkora vo štvrtok uviedol, že slovenský tím na XXII. zimných olympijských hrách v Soči pocítil absenciu zranených hráčov.

„Chýbali nám všetci. Či už Dominik Graňák, Mišo Sersen, Ľubo Višňovský alebo Majo Gáborík,“ vyhlásil Sýkora. Tesne pred začiatkom ZOH 2014 sa viedli siahodlhé debaty o dôvodoch neúčasti dvojice zámorských hráčov Gáboríka a Višňovského. Mnohí realizačný tím výberu SR obviňovali z nedôslednej práce v prípade skúseného obrancu či zavádzania verejnosti u šikovného kanoniera.

„Mám so sebou potvrdenie z 24. januára od generálneho manažéra Columbusu Jarma Kekalainena, že Majo na olympiádu ide. Diskusie o tom, že sme od začiatku vedeli o neúčasti Gáboríka na ZOH, sú preto hlúposť. Sám Majo nás každé dva dni informoval o svojom stave. Hovoril: „Je mi lepšie.“ Chcel byť súčasťou tohto tímu. Bol aj veľmi sklamaný, keď sa napokon musel ospravedlniť,“ informoval Otto Sýkora.

Manažér slovenského mužstva prezradil aj detaily. „Už keď sa Majo zranil, tak nám povedal: ´Chalani, nikdy nepôjdem na olympiádu, ak nebudem stopercentne presvedčený, že vám tam pomôžem.´ To bola jeho férovosť, že vedel posúdiť svoj stav. Boli tam aj špekulácie zo strany Columbusu, nech hrá napríklad až od tretieho zápasu, ale do takého extrému sme nechceli ísť,“ dodal Sýkora.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominik GraňákIgor NemečekVladimír Vůjtek
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia