Good Angels čaká vstup do Euroligy, hviezda nestihne úvod

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Basketbalistky Good Angels Košice nestačili na Montpellier
Zľava: Élodie Godin z Francúzska a Erin Phillips z Košíc v zápase A-skupiny basketbalovej Euroligy žien medzi Good Angels Košice - Basket Lattes Montpellier Agglomération (Francúzsko). Košice, 19. november 2014. Foto: SITA/Tibor Zmak

KOŠICE 13. októbra (WebNoviny.sk) – Po piatich domácich extraligových vystúpeniach nastáva čas, aby basketbalistky Good Angels Košice preradili na vyšší – euroligový stupeň. Vstup do prestížnej nadnárodnej súťaže čaká na zverenky trénerskej dvojice Maroš Kováčik – Peter Jankovič už v stredu 14. októbra, keď od 17.45 h v domácej Angels Aréne v A-skupine privítajú španielsky tím Perfumerias Avenida Salamanca. Neskôr si 12-násobné slovenské majsterky zmerajú sily s oboma istanbulskými klubmi Fenerbahce a Galatasaray, ruským Dinamom Kursk, talianskou Familou Schio, francúzskym Lille a maďarským Šopronom.

Naša skupina nie je taká nabitá supertímami ako pred rokom. Samozrejme, Euroliga je vždy náročná, ale dovolím si tvrdiť, že basketbalový pánbožko bol tentoraz k nám milosrdnejší,“ uviedol M. Kováčik na pondelkovom popoludňajšom brífingu v Angels Aréne.

Najnáročnejšia príprava

Za 11 rokov, čo som v Košiciach, absolvovalo družstvo najnáročnejšiu prípravu najmä z hľadiska cestovania. Aj preto únava tímu je možno väčšia, ako zvykla byť po iné roky. Verím, že ťažké minúty odohraté proti súperom v príprave sa nám nejakým spôsobom vrátia na euroligovej scéne a budeme už na začiatku vo väčšej hernej pohode ako v minulosti,“ pripomenul Kováčik.

Do Good Angels Košice sa po troch rokoch vrátila pivotka Anna Jurčenková, po minuloročnom úspešnom účinkovaní si bude opäť košický dres obliekať americká podkošová hráčka Crystal Langhornová. Druhou Američankou do partie bude šikovná rozohrávačka Shenise Johnsonová, tá sa však doteraz v Košiciach z objektívnych príčin neobjavila. V drese Indiany bojuje o titul v ženskej WNBA a pred sebou má rozhodujúce piate finále proti Minnesote práve v deň súboja Košíc proti Salamance. „Na jednej strane ma teší, že Johnsonová hrá výborne vo finále WNBA a je platnou členkou základnej päťky svojho tímu. Na strane druhej je to pre nás smola, že nestihne prvý a zrejme ani druhý euroligový zápas,“ ozrejmil Kováčik.

Nie sú outsiderom

V sezóne 2015/2016 sa bude hrať ženská Euroliga trochu zmeneným formátom oproti nedávnej minulosti. Z dvoch osemčlenných základných skupín prvé štyri tímy postúpia do štvrťfinále play-off, ale na európskej scéne pokračujú aj piate a šieste družstvá z konečnej tabuľky základných skupín. Tie budú pokračovať priamo do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA, čiže ženskej európskej súťaže číslo 2.

Silou kádra máme na to, aby sme z našej skupiny postúpili minimálne do Európskeho pohára FIBA. Rozhodne nie sme úplným outsiderom,“ doplnil M. Kováčik.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Maroš Kováčik
Firmy a inštitúcie Good Angels Košice