Anastasia Kuzminová zvažuje preteky na konci sezóny

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anastasia Kuzminová
Slovenská reprezentantka Anastasia Kuzminová zvíťazila v stíhacích pretekoch žien na 10 km v rámci záverečného 9. kola Svetového pohára v biatlone v Osle. Foto: SITA/AP

BANSKÁ BYSTRICA 29. októbra (WebNoviny.sk) – Dvojnásobná zlatá olympijská víťazka, slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová, začala s jednofázovými tréningami pred sezónou 2015/2016. Zatiaľ však nie je rozhodnutá, či sa zúčastní na niektorom z podujatí Svetového pohára, respektíve či pocestuje na majstrovstvá sveta do nórskeho Holmenkollenu, ktoré sa uskutočnia začiatkom marca 2016. „Keď sa na to pozerám reálne, radšej by som zostala počas tejto sezóny doma pri dcérke a absolvovala iba prípravu na ďalšiu sezónu. Neverím, že by som sa za taký krátky čas dokázala dobre pripraviť na majstrovstvá sveta, teda tak, aby som bola so svojím výkonom spokojná. Som maximalistka. Vždy si poviem, že buď idem naplno a idem si po dobrý výsledok, alebo sa vôbec nezúčastním na pretekoch. Viem, čo to všetko obnáša, a nechcem ublížiť ani dcérke, ktorá sa iba pred troma mesiacmi narodila,“ uviedla pre SITA Anastasia Kuzminová.

Tridsaťjedenročná rodáčka z ruského Ťumenu nevylúčila, že sa v nadchádzajúcom ročníku objaví v pretekoch Svetového pohára, avšak iba na jeho konci. „Je pravda, že som už začala v rámci možností trénovať, no zatiaľ jednofázovo, keďže ešte nie je možnosť ísť do vonkajšieho prostredia. V súčasnosti cvičím a pripravujem sa s fyzioterapeutmi v banskobystrickej Dukle. Vyvstáva otázka, či sa v závere sezóny pokúsim absolvovať nejaké preteky Svetového pohára, alebo až od jari budúceho roka začnem riadnu prípravu a naplno sa skoncentrujem na sezónu 2016/2017,“ prezradila Kuzminová.

Posledné preteky seriálu SP 2015/2016 budú v ruskom Chanty-Mansijsku od 17. do 20. marca 2016. Majstrovstvá sveta v Holmenkollene sú na programe od 3. do 13. marca, čiže v tom istom mesiaci. Preto nie je vylúčené, že Anastasia Kuzminová ešte svoj postoj prehodnotí. Nateraz sa však plne venuje rodine a nechce komentovať ani aktuálny vývoj v slovenskom biatlone po tom, ako prišlo k nečakanému odvolaniu prezidenta Slovenského zväzu biatlonu Jána Hyžu. „Radšej by som na to nereagovala, pretože nechcem vysloviť nesprávny názor, čo by mohlo mať za následok zlé pochopenie v očiach verejnosti. Správam venujem v súčasnosti veľmi málo času. Samozrejme, viem o zmene na najvyššom poste v slovenskom biatlone, ale ako to napokon všetko dopadne a prečo sa tak stalo, to netuším. Každopádne zmena neprišla kvôli športovcom a ani sme to my, biatlonisti, neiniciovali,“ ponúkla svoj pohľad Kuzminová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia Kuzminová