Velez-Zuzulová sa dočkala, v Aspene budú dva slalomy

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Veronika Velez Zuzulová
Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová. Foto: SITA/AP

ASPEN 27. novembra (WebNoviny.sk) – Najlepšie svetové slalomárky sa predsa len dočkali. Po zmarenom úvodnom podujatí nepriazňou počasia vo fínskom Levi sa počas víkendu v americkom Aspene naplno rozbehne kolotoč bojov vo Svetovom pohári aj v najtočivejšej disciplíne medzi ženami.

Chýbať by nemalo ani slovenské duo Veronika Velez-Zuzulová – Petra Vlhová, ktoré má pred sebou málo vídaný záber dvoch slalomových poduatí počas dvoch dní.

Velez-Zuzulová vstupuje do sezóny s výbornou východiskovou pozíciou z tej uplynulej. Podľa nasadzovacieho rebríčka v slalome jej patrí šiesta priečka na svete a rovnaká pozícia bola pri jej mene aj po skončení vlaňajšej sezóny Svetového pohára. V jej závere dosiahla niekoľko pozoruhodných výsledkov. Vyčnievajú druhé miesta zo slovinského Mariboru a Aare ako aj tretie z finále SP vo francúzskom Méribeli plus štvrtá priečka z majstrovstiev sveta v americkom Beaver Creeku.

„Veľmi sa už teším na prvé preteky. Verím, že zúročím kvalitnú prípravu,“ vravela Velez-Zuzulová pred ostrým štartom sezóny. V rámci prípravného obdobia absolvovala súťažne len dva slalomy nižšej kategórie FIS a oba s prehľadom vyhrala – najprv v septembri v argentínskom Cerro-Castor a pred dvoma týždňami vo francúzskom Tignes.

„Cítim sa výborne, ale moju skutočnú formu preverí až najlepšia konkurencia vo Svetovom pohári. Preteky v Aspene nepatria medzi moje obľúbené, ale dôležité je, že sa to už celé začne,“ vravela 31-ročná Velez-Zuzulová, ktorá sa dlhodobo pripravuje s francúzskymi reprezentantkami. „Vzájomne nám to vyhovuje a navzájom sa ťaháme dopredu. Preto to takto fungovalo aj toto leto,“ uviedla rodená Bratislavčanka.

Zatiaľ čo Velez-Zuzulová má v pláne útočiť na pódiové umiestnenia, jej mladšia kolegyňa, juniorská majsterka sveta z Jasnej 2014 Petra Vlhová má ambíciu zabodovať, čiže umiestniť sa v najlepšej tridsiatke. „Pôvodne sme mali absolvovať aj piatkový obrovský slalom, ale nakoniec sme sa rozhodli iba pre slalomový víkend. Obrák pôjde Petra až neskôr vo švédskom Aare,“ informoval z USA tréner Ivan Iľanovský.

Velez-Zuzulová v minulosti v Aspene:

2012 11. miesto

2011 6. miesto

2010 4. miesto

2008 nedokončila 1. kolo

2007 6. miesto

2006 17. miesto

2005 nedokončila 1. kolo

2004 8. miesto a 12. miesto

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Petra VlhováVeronika Velez-Zuzulová