Svindal bol v Lake Louise o stotinu rýchlejší ako Fill

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Aksel Lund Svindal
Aksel Lund Svindal Foto: Frank Gunn/The Canadian Press via AP

LAKE LOUISE 28. novembra (WebNoviny.sk) – Nór Aksel Lund Svindal sa stal v kanadskom stredisku Lake Louise víťazom sobotňajšieho prvého zjazdu Svetového pohára alpských lyžiarov 2015/2016. Tridsaťdvaročný rodák z Lorenskogu triumfoval časom 1:47,29 min o jednu stotinu sekundy pred Talianom Petrom Fillom, tretí skončil s odstupom 0,36 s Američan Travis Ganong. Víťaz celkového hodnotenia zjazdu v predchádzajúcej sezóne Nór Kjetil Jansrud skončil v sobotu v Lake Louise na 9. mieste.

Aksel Lund Svindal v sobotu dosiahol 26. triumf v pretekoch SP, prvý od decembra 2013. Skúsený Nór vynechal celý predchádzajúci súťažný ročník, po sobote je lídrom hodnotenia SP. „V dnešných pretekoch som sa necítil ideálne. Úvod som nemal dobrý a urobil pár chýb. Celkovo mi to však vyšlo celkom dobre,“ povedal v cieli Svindal pre portál Laola.at.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Lake Louise (Kan.):

Zjazd mužov (poradie po elitnej tridsiatke): 1. Aksel Lund Svindal (Nór.) 1:47,29 min, 2. Peter Fill (Tal.) +0,01 s, 3. Travis Ganong (USA) +0,36, 4. Guillermo Fayed (Fr.) +0,53, 5. Carlo Janka (Švaj.) +0,57, 6. Max Franz (Rak.) +0,62

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Aksel Lund SvindalCarlo JankaKjetil Jansrud