Super G senzačne vyhral Hirscher, Žampa skončil štyridsiaty

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Marcel Hirscher
Rakúsky lyžiar Marcel Hirscher v cieli pretekov Super G v Beaver Creeku. Foto: SITA/AP

BEAVER CREEK 5. decembra (WebNoviny.sk) – Senzačným víťazom sobotňajších pretekov v superobrovskom slalome v rámci Svetového pohára zjazdárov v americkom Beaver Creeku sa stal Rakúšan Marcel Hirscher.

Senzačným preto, lebo štvornásobný a úradujúci držiteľ veľkého krištáľového glóbusu za celkový triumf vo Svetovom pohári Hirscher rýchlostné disciplíny prakticky vôbec nejazdí. V Beaver Creeku to bol jeho trinásty super G v kariére, doteraz bol najvyššie tretí pred troma rokmi v Schladmingu.

„Využil som maximum vzhľadom na podmienky a zaváhania favoritov. Sadlo mi všetko, moja misia je v tomto smere splnená,“ povedal Hirscher v prvej reakcii pre ORF.

V hustom snežení a silnom vetre na skrátenej zjazdovke „Dravce“ patrili druhá a tretia priečka v cieli Američanom Tedovi Ligetymu a Andrewovi Weibrechtovi s odstupom 33, resp. 36 stotín. Slovenský reprezentant Adam Žampa s číslom 65 na štarte obsadil solídne 40. miesto, keď za víťazom zaostal o 2 sekundy. Pre staršieho zo Žampovcov je to najlepšie umiestnenie zo štyroch pretekov v super G, ktoré doteraz absolvoval v rámci Svetového pohára.

V poli porazených skončili v sobotu viacerí favoriti vrátane Nóra Aksela Lunda Svindala. Víťaz úvodných troch podujatí tohto ročníka Svetového pohára skončil až dvadsiaty prvý s časovým mankom 1,17 s za víťazným Hirscherom.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Beaver Creek (USA) – výsledky:

Super G mužov: 1. Marcel Hirscher (Rak.) 1:06,90 min, 2. Ted Ligety (USA) +0,33 s, 3. Andrew Weibrecht (USA) +0,36, 4. Adrien Theaux (Fr.) a Mattia Casse (Tal.) obaja +0,50, 6. Travis Ganong (USA) +0,56,… 21. Aksel Lund Svindal (Nór.) +1,17,… 40. Adam Žampa (SR) +2,00.

Poradie v hodnotení super G (po 2 z 8 pretekov): 1. Aksel Lund Svindal (Nór.) 110 bodov, 2. Marcel Hirscher (Rak.) 100, 3. Travis Ganong (USA) 90

Poradie vo Svetovom pohári (po 5 zo 44 pretekov): 1. Aksel Lund Svindal (Nór.) 317 bodov, 2. Ted Ligety (USA) 180, 3. Peter Fill (Tal.) 178, 4. Travis Ganong (USA) 172, 5. Marcel Hirscher (Rak.) 160, 6. Kjetil Jansrud (Nór.) 151,… 71. Adam Žampa (SR) 2.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adam ŽampaAksel Lund SvindalAndrew WeibrechtKjetil JansrudMarcel Hirscher