Adam Žampa si v slalome v Madonne vyjazdil 15. miesto

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Adam zampa
Adam žampa počas slalomu v Madonne.

MADONNA DI CAMPIGLIO 22. decembra (WebNoviny.sk) – Slovenský reprezentant Adam Žampa obsadil 15. miesto v utorkovom večernom slalome v rámci Svetového pohára alpských lyžiarov v talianskom stredisku Madonna di Campiglio. Žampa si pripísal prvých 16 bodov do hodnotenia najtočivejšej disciplíny v tejto sezóne. Po prvom kole bol najlepší slovenský slalomár dvadsiaty, ale šiestym najrýchlejším časom v druhej jazde poskočil na pätnástu priečku. V pretekoch Svetového pohára je to jeho druhé najlepšie umiestnenie po 14. miestach z Levi 2014 a Kranjskej Gory 2015.

V Madonne v utorok večer vyhral s veľkým náskokom Nór Erik Kristoffersen. V súčte oboch kôl dosiahol o 1,25 s rýchlejší čas ako Rakúšan Marcel Hirscher a o 1,59 s ako ďalší Rakúšan Marco Schwartz, ktorý sa s číslom 33 dostal až na stupne víťazov. Kristoffersen sa vďaka triumfu v Madonne vyhupol na líderskú pozíciu medzi slalomármi, na čelo celkového poradia SP sa dostal opäť Hirscher.

V prvom kole sa predstavil aj Slovák Matej Falat, ktorý s číslom 78 nemal veľa šancí na prienik do 2. kola medzi tridsať najlepších. Napokon svoju jazdu nedokončil, na medzičase mu patrilo 65. miesto.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Madonna di Campiglio (Tal.) – utorok – výsledky:

Slalom mužov (1.+ 2. kolo): 1. Henrik Kristoffersen (Nór.) 1:37,80 min (47,34 s + 50,46 s), 2. Marcel Hirscher (Rak.) +1,25, 3. Marco Schwartz (Rak.) +1,59, 4. Giuliano Razzoli (Tal.) +1,67, 5. Luca Ärni (Švaj.) +1,84, 6. Fritz Dopfer (Nem.) +1,96,… 15. Adam Žampa +2,78,… Matej Falat (obaja SR) nedokončil

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Adam ŽampaGiuliano RazzoliHenrik KristoffersenMarcel HirscherMatej Falat