Video: Slávny Hahnenkamm poznačili pády, spadli aj favoriti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Aksel Lund Svindal
Nórsky lyžiar Aksel Lund Svindal bol jedným zo smoliarov, ktorí pre pád nedokončili preteky. Kitzbühel, 23. január 2016. Foto: SITA/AP

KITZBÜHEL 23. januára (WebNoviny.sk) – Aj favorizovaní pretekári Nór Aksel Lund Svindal a Rakúšan Hannes Reichelt sa nevyhli pádu v sobotňajšom zjazde mužov v rámci 76. ročníka slávneho Hahnenkammu v rakúskom Kitzbüheli.

Obaja zjazdári skončili v záchranných sieťach, z ktorých odišli po svojich, ale po Reichelta prišiel vrtuľník tak isto ako predtým v prípade jeho krajana Georga Streitbergera. Líder Svetového pohára a víťaz siedmich pretekov v tejto sezóne Svindal bol na prvý pohľad iba otrasený a s rozbitým nosom odkráčal zo zjazdovky, neskôr ho organizátori odviezli do zázemia.

Predtým spadol aj domáci favorit Hannes Reichelt (č. 17). Po doskoku na Hausbergkante ho to odhodilo dopredu a vo veľkej rýchlosti sa ocitol v ochrannej sieti. Z nej mu pomáhali traťoví komisári, postavil sa na vlastné, napriek tomu bol v akcii aj vrtuľník.

Zjazd na slávnej zjazdovke Streif museli prvýkrát prerušiť už po niekoľkých minútach po páde domáceho pretekára Georga Streitbergera. S číslom 7 jazdiaci Streitberger po nástupe do traverzu stratil kontrolu nad lyžami a skončil v ochrannej sieti. Podľa prvých informácií z rakúskych zdrojov kolenom narazil do jednej z tyčí napínajúcich siete a zostal v nich chvíľu ležať. Neskôr 34-ročného Rakúšana vrtuľníkom previezli do nemocnice s podozrením na roztrhnutie skríženého väzu v kolene.

Začiatok slávneho zjazdu mužov v rámci 76. ročníka Hahnenkammu posunuli o jednu hodinu na 12.45 h a zároveň ho aj skrátili o 100 m. Dôvodom bol silný vietor v hornej časti obávanej zjazdovky Streif.

Video: Zjazd mužov v Kitzbüheli poznačili pády

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Aksel Lund SvindalHannes Reichelt