Slovenskí krasokorčuliari budú na ME spomínať celý život

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zľava: Slovenskí krasokorčuliari Federica Testa a Lukáš Csölley počas voľnej jazdy tanečných dvojíc v rámci ISU majstrovstiev Európy v krasokorčuľovaní 2016 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Foto: SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 31. januára (WebNoviny.sk) – Výhradne s krásnymi pocitmi skončili krasokorčuliarske majstrovstvá Európy v Bratislave slovenskí reprezentanti v tancoch na ľade Federica Testa a Lukáš Csölley. Na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu sa im podarilo obhájiť ôsme miesto spred roka z ME v Štokholme, no najväčší dojem v nich zanechalo žičlivé publikum.

„Pocity budú nezabudnuteľné na celý život. Pre nás je celý šampionát veľký zážitok a v našich srdciach zostane navždy. V krátkom programe sme boli trochu viac nervóznejší, vo voľnom tanci sme sa pripravili, že si to užijeme. Atmosféra bola možno lepšia ako na hokeji. Najviac na mne zanechali dojem momenty priamo na ľade. Bolo to úžasné a možno to na nás naplno doľahne až v ďalších dňoch. Šampionát sme si užili. Po voľnom tanci z nás opadol stres a možno aj budúci týždeň sa nám v noci bude o všetkom snívať,“ zneli slová bratislavského rodáka Lukáša Csölleya.

Jeho tanečná partnerka talianska rodáčka Federica Testa doplnila: „Pocity sú magické a neuveriteľné. Len čo sme vkročili na ľad, dostali sme obrovskú odozvu z publika. Energiu z hľadiska sme pretavili do našich jázd a užili sme si ich. Čo sa týka umiestnenia, sme veľmi šťastní. Dosiahli sme maximum v sezóne v oboch vystúpeniach a osobný rekord v súčte, je to nádherné. Potvrdili sme pozíciu spred roka a máme z toho radosť.“

Najmä po voľnom tanci zostali reprezentanti SR zaskočení, koľko darčekov pristálo na ľade po ich výkone. Na hračky potrebovali niekoľko plastových vriec, nechýbali ani kvety. „Plyšáky rozdáme známym s deťmi, možno si ich necháme. Občas sa rozhodneme ponechať si nejaký kúsok, kde je napríklad nejaké špeciálne venovanie. Sme vďační za všetko,“ prezradil Csölley. „Netuším, čo spravíme s piatimi či šiestimi vrecami darčekov. Pár si ich vezmeme a máme šťastie, že Lukáš pochádza z Bratislavy. Zvyšné nemusíme len tak niekde nechať, do lietadla by sa nám isto nezmestili,“ dodala so širokým úsmevom Testa.

Všetci súťažiaci si bratislavské ME v krasokorčuľovaní pochvaľovali v súvislosti so žičlivosťou publika. „Podpora pre Slovákov je veľká, ale ľudia prejavili priazeň aj ďalším. Ak bol nejaký rytmus, tak ľudia tlieskali. Pre nás je to veľmi dôležité, lebo často sa stáva, že podporia iba svojich a počas ostatných programov sú ticho. Nie je pekné, keď na ľade necítime podporu,“ povedal Csölley. „Atmosféra prekonala všetky moje predstavy. O niečom takom som ani nesnívala. Ďakujem všetkým, ktorí sa pričinili, že tento šampionát je pre nás taký špeciálny. Budeme na to spomínať do konca života,“ doplnila Testa.

Na slovenských tanečníkov čaká v roku 2016 ešte jeden vrchol, na prelome marca a apríla to budú majstrovstvá sveta v americkom Bostone. „Pripravovať sa budeme v Miláne ako doteraz. Máme čo zlepšovať, dáme si krátku pauzu a opäť sa pustíme do toho,“ informoval Bratislavčan Csölley. „Teraz pôjdeme domov a budeme tvrdo pracovať, aby sme boli ešte lepší. Nazbierali sme teraz dosť skúseností. Pozitívna odozva bude pre nás veľkou motiváciou do ďalších náročných tréningov,“ dodala Testa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Lukáš Csölley