Kobe Bryant vyzýva na zachovanie 'Hack-a-Shaq' v NBA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kobe Bryant
Kobe Bryant nastrieľal 22 bodov, pridal osem doskokov a predviedol aj parádny smeč. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 9. februára (WebNoviny.sk) – Basketbalová NBA hodlá od budúcej sezóny pristrihnúť krídla tímom uplatňujúcim stratégiu tzv. „Hack-a-Shaq“, ktorej cieľom je zámerne faulovať hráča so slabou percentuálnou úspešnosťou streľby trestných hodov.

Nesie meno po Shaquillovi O’Nealovi, ktorý počas kariéry minul až 5317 šestiek. V súčasnosti sa vo veľkom uplatňuje na iných pivotoch, ktorí neovládajú túto základnú činnosť z basketbalovej abecedy – ide najmä o DeAndreho Jordana, Andreho Drummonda či Dwighta Howarda.

S kariérou sa lúčiaci Kobe Bryant by však nič nemodifikoval. „Úprimne, zmena bude hrozným príkladom pre mládež. Nemôžete predsa chrániť hráčov, ktorí nevedia strieľať trestné hody. Zarábajú kopu prachov, tak by mali premeniť tú porantanú šestku,“ tvrdí Bryant podľa Lakers Nation.

Komisár NBA Adam Silver však sľubuje zmenu – od najbližšieho leta. „Toto jednoducho nie je spôsob hry, aký chceme vidieť. Fanúšikovia túžia po zážitku. Navštevujem haly, ľudia sa na mňa pozerajú, krčia ramenami a pýtajú sa, či sa s tým nechystáme niečo robiť,“ povedal pre USA Today Silver, ale konkrétne opatrenia nechcel prezradiť.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kobe Bryant