Dubovcová a Nestarcová idú do Ria bojovať o olympijský sen

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nestarcova
Sprava: Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová sa tešia z víťazstva v súboji o konečné tretie miesto na turnaji Grand Slamu Svetovej série v americkom Long Beach v Kalifornii s mierne favorizovanými štvorkami podujatia, Španielkami Lilianou Fernándezovou-Steinerovou a Elsou Baquerizovou-McMillanovou, 2:1. Foto: SITA/FIVB

TENERIFE 3. marca (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová odštartujú počas budúceho týždňa symbolicky práve v Riu de Janeiro svoj tohtoročný boj o prienik pod augustových päť olympijských kruhov do Brazílie. Najlepšie slovenské plážové volejbalistky uplynulého roka absolvujú v najväčšej juhoamerickej krajine dve podujatia Svetovej série 2015/2016 – najskôr Grand Slam v Riu (8. – 13. 3.) a následne turnaj Open vo Vitórii (15. – 20. 3.).

Aktuálne sa stále nachádzame na Tenerife, kde sme už šesť týždňov. Doma sme boli počas tohto obdobia len dvakrát, a to na tri dni; v nedeľu odlietame do Brazílie,“ priblížila prípravu staršia z dvojice Dominika Nestarcová. „Na svetovom okruhu už nie je ani jeden zápas ľahký. Stále platí, že brazílske hráčky patria medzi elitu, ale náročné je hrať aj s Nemkami, Číňankami či Američankami. Brazílčanky napríklad hrávajú v príprave proti mužom, a takýto spôsob sme si osvojili už aj my,“ skonštatovala Dubovcová.

V uplynulej sezóne zdravotnými problémami sužované Slovenky nedosiahli vo Svetovej sérii výsledky, aké si predsavzali a momentálne figurujú v predbežnom rebríčku olympijskej kvalifikácie pod čiarou. Slovenky majú na svojom konte 3210 bodov a sú na 19. pozícii, figurujú teda dve priečky za posledným postupovým sedemnástym miestom – to patrí Argentínčankám Ane Gallayovej a Georgine Klugovej (3830 b.). „Naša šanca na olympiádu je reálna, ale ešte nič nemáme vo vrecku, takže stále musíme dobre hrať,“ uviedla Dubovcová, ktorú doplnila jej spoluhráčka: „Rebríček sa uzatvára v polovici júna, mne osobne by sa splnil veľký sen, ak by sme sa tam prebojovali.“

Ak by sa Slovenky nedokázali vtesnať do elitnej sedemnástky renkingu olympijskej kvalifikácie, poslednou nádejou v súvislosti s OH 2016 by pre nich bol Kontinentálny pohár. Finále európskeho KP za účasti 16 krajín sa uskutoční 22. – 25. júna v nórskom Stavangeri. Víťazky KP sa kvalifikujú do Ria, ďalšie dve družstvá dostanú ešte šancu zabojovať o štart na OH 2016 v interkontinentálnom finále.

Vyjadrenia Natálie Dubovcovej a Dominiky Nestarcovej sprostredkovala agentúre SITA PR manažérka Eva Sérová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Dominika NestarcováNatália Dubovcová