'Obrák' v Jasnej vyhrala Bremová, Vlhová neprešla do 2. kola

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Eva Maria Bremová
Víťazka Eva-Maria Bremová z Rakúska po úspešných pretekoch v obrovskom slalome žien SP v alpskom lyžovaní v Jasnej. Demänovská Dolina, 7. marec 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

JASNÁ 7. marca (WebNoviny.sk) – Rakúšanka Eva-Maria Bremová sa stala víťazkou pondelkového o dva dni odloženého obrovského slalomu v Jasnej v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní žien. Bremová zvíťazila s náskokom 27 stotín sekundy pred Nemkou Viktoriou Rebensburgovou a 52 stotín pred Taliankou Federicou Brignoneovou.

Obrazom: Svetový pohár žien v alpskom lyžovaní Jasná

Gutová vystriedala Vonnovú na čele Svetového pohára

Svoj náskok na čele hodnotenia obrovského slalomu zvýšila na 52 bodov práve pred Rebensburgovou a pred finálovými pretekmi vo švajčiarskom St. Moritzi je hlavnou kandidátkou na zisk malého glóbusu za túto disciplínu. „Vydýchla som si. Na trati som urobila to, čo som musela. Je to moje tretie víťazstvo v pretekoch Svetového pohára, druhé v sezóne. Som opäť o krok bližšie k malému glóbusu, teším sa z toho,“ citoval Bremovú rakúsky web Laola1.

Na čelo celkového poradia Svetového pohára pred Američanku Lindsey Vonnovú sa vďaka 4. miestu a zisku 50 bodov v Jasnej dostala Švajčiarka Lara Gutová. Vonnová ju už nemôže ohroziť, keďže pred pár dňami pre zranenie predčasne ukončila sezónu. Šancu na veľký glóbus ešte má momentálne tretia Nemka Rebensburgová, ktorá šesť pretekov pred koncom sezóny za Gutovou zaostáva o 263 bodov.

Škoda tých 75 stotín, vravela Vlhová

Liptáčka Vlhová pred domácimi fanúšikmi veľmi túžila po postupe do 2. kole, ale napokon jej ešte v prvej jazde chýbalo 75 stotín sekundy. Na dlhej a v hornej časti už nie príliš tvrdej trati nabrala od začiatku časové manko a napriek veľkému povzbudzovaniu približne troch tisícok divákov v cieľovom priestore to na postup do 2. kola nestačilo.

„Rozhodol už vrch trate, kde som bola pomalá. Neskôr sa to so mnou viezlo až do cieľa. Bola som už aj trochu unavená, veľa dní za sebou som absolvovala na lyžiach. Fanúšikovia boli skvelí, škoda, že som nepostúpila,“ uviedla Petra Vlhová v cieli 1. kola. „Škoda tých 75 stotín sekundy. Petra podala bojovný výkon, ale bola už aj trochu unavená. Deň ´D´ bol včera, slalom určite stál za to a umiestnenie v najlepšej desiatke berieme,“ skonštatoval tréner Vlhovej Ivan Iľanovský.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní – Jasná – výsledky:
Obrovský slalom žien (1.+2. kolo):

1. Eva-Maria Bremová (Rak.) 2:30,60 min (1:15,34 + 1:15,26), 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,27, 3. Federica Brignoneová (Tal.) +0,52, 4. Lara Gutová (Švaj.) +0,79, 5. Marta Bassinová (Tal.) +1,29, 6. Marie-Michele Gagnonová (Kan.) +1,32,… 39. Petra Vlhová +4,74,…57. Barbara Kantorová (obe SR) +8,56 – v 1. kole, nepostúpili do 2. kola

Priebežné celkové poradie vo Svetovom pohári (po 34 zo 40 pretekov):

1. Lara Gutová (Švaj.) 1257 bodov, 2. Lindsey Vonnová (USA) 1235, 3. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 994, 4. Frida Hansdotterová (Švéd.) 833, 5. Tina Weiratherová (Licht.) 810, 6. Federica Brignoneová (Tal.) 695, … 13. Veronika Velez-Zuzulová 546, 22. Petra Vlhová (obe SR) 407.

Priebežné poradie Svetového pohára v obrovskom slalome (po 8 z 9 pretekov):

1. Eva-Maria Bremová (Rak.) 542 bodov, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 490, 3. Lara Gutová (Švaj.) 412, 4. Federica Brignoneová (Tal.) 385, 5. Tina Weiratherová (Licht.) 301, 6. Nina Lösethová (Nór.) 268, …40. Petra Vlhová (SR) 18.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Barbara KantorováEva-Maria BremováFacundo BagnisLindsey VonnováPetra VlhováVeronika Velez-ZuzulováViktoria Rebensburgová