Velez-Zuzulová pokračuje v kariére, stále má motiváciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Veronika Velez Zuzulová
Veronika Velez-Zuzulová počas pretekov v slalome v rakúskom Flachau. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 12. marca (WebNoviny.sk) – Najúspešnejšia sezóna s dvoma víťazstvami a piatimi pódiovými miestami v pretekoch Svetového pohára v alpskom lyžovaní mohla byť pre Veroniku Velez-Zuzulovú poslednou, ale nebude. Najúspešnejšia slovenská slalomárka histórie sa rozhodla pokračovať v kariére, čo potvrdil v rozhovore pre Pravdu jej otec a tréner Timotej Zuzula.

„Posledné dva roky sa rozhodujeme zo sezóny na sezónu. Skončiť chcela už teraz. Udalosti v lyžiarskej asociácii ju v tom len podporili. Ja som mal na stole už aj pracovnú ponuku z Francúzska. V pondelok, po pretekoch v Jasnej, mi zavolala a povedala: Vieš čo, otec, ideme ďalej!,“ uviedol T. Zuzula. Na otázku Pravdy, či zavážilo aj olympijské lákadlo pod názvom Pjongčang 2018, odpovedal: „To uvidíme po ďalšej sezóne. Tak ďaleko vo svojich úvahách v tejto chvíli nie sme.“ Jeho dcéra pre agentúru SITA potvrdila: „Áno, idem ďalej, lebo stále cítim motiváciu a verím, že sa ešte môžem zlepšovať.“

Velez-Zuzulová (31) v sezóne SP 2015/2016 útočila na malý glóbus za celkový triumf v hodnotení slalomu. Po predposledných pretekoch v Jasnej je isté, že ho už nezíska, lebo Švédka Frida Hansdotterová už má potrebný náskok. V hre je však stále strieborná medaila v koncosezónnom slalomovom poradí, ktorú Velez-Zuzulová zatiaľ v zbierke nemá.

Jej maximom v celkovom poradí najtočivejšej disciplíny v SP dosiaľ sú dve tretie miesta zo súťažných ročníkov 2007/2008 a 2012/2013, vlani skončila celkovo šiesta. Aktuálne pred finále SP vo švajčiarskom Sankt Moritzi (19. 3.) je Velez-Zuzulová v hodnotení slalomu druhá s náskokom 35 bodov pred treťou Švajčiarkou Wendy Holdenerovou a 82 bodov pred štvrtou Češkou Šárkou Strachovou.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Veronika Velez-Zuzulová