Video: Olympijského šampióna pacifikovalo sedem policajtov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Olympijského zápasníka pacifikovalo sedem policajtov
Foto: youtube/PrtSc

KYJEV 30. apríla (WebNoviny.sk) – Príslušníci kyjevskej polície už vedia, že zatknúť olympijského víťaza v zápasení nie je žiadna maličkosť. Majiteľa zlatej medaily z Atlanty 1996 (grécko-rímsky štýl do 90 kg) Viačeslava Olejnika, oslavujúceho svoje 50. narodeniny, podozrievali z jazdy pod vplyvom alkoholu, a tak sa pokúsili jeho auto zastaviť a šoféra predviesť na policajnú stanicu. Problémom však bol nečakaný Olejnikov vzdor.

Nemal v úmysle kapitulovať ani po zásahoch obuškom a použití ďalších donucovacích prostriedkov, napokon až sedem mužov zákona bolo potrebných na to, aby ukrajinskému šampiónovi nasadili putá. Amok Olejnika so zakrvavenou tvárou údajne upokojil až plač jeho malého syna, ktorý sedel vo vozidle.

„Pripúšťam čiastočnú vinu, nemôžem vám povedať všetko. Som sčasti vinný, pretože som nezastavil a ignoroval výzvy polície. Nie som však zločinec. Očakávam, že prebehne súdne pojednávanie a nejakým spôsobom ma potrestajú, pretože to tak robia vždy. Skutočnosť, že ma ešte v ten istý deň nechali odísť domov, však dokazuje, že som neurobil nič také hrozné,“ vyznal sa Olejnik pre lokálne médiá, citoval ho web britského periodika Daily Mail, ktorý priniesol aj video so záznamom incidentu.

https://www.youtube.com/watch?v=-Ku2_EJwD04

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia