Video: Oklahoma má na lopate obhajcu titulu NBA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
NBA
Russell Westbrook v akcii. Foto: SITA/AP

OKLAHOMA CITY 25. mája (WebNoviny.sk) – V basketbalovej NBA sa schyľuje k prekvapeniu, väčšinu sezóny suverénni obhajcovia titulu Golden State Warriors sú jeden zápas od vyradenia z play-off. Vo štvrtom súboji finále Západnej konferencie Golden State prehrali na palubovke Oklahoma City 94:118 a v sérii zaostávajú 1:3. Ak hráči Oklahoma City uspejú vo štvrtok v Oaklande, postúpia do finále NBA.

Štvrtý zápas pred 18 203 divákmi v Chesapeake Energy Arene režíroval domáci Russell Westbrook, ktorý nastrieľal 36 bodov a parádne predstavenie pred vlastnými fanúšikmi vyšperkoval 11 doskokmi a 11 asistenciami. Spoza oblúka trafil štyrikrát. V podaní 27-ročného rozohrávača to bolo prvé triple-double v play-off po tom, čo ich nazbieral 18 počas dlhodobej časti sezóny. „Sme v dobrej pozícii, ale tento zápas sa už skončil a treba sa dívať dopredu. Ja hrám každý zápas tak, akoby bol môj posledný. Bez ohľadu na súpera,“ povedal Westbrook.

Líder Golden State a dvojnásobný MVP súťaže Stephen Curry zostal na 19 bodoch, uspel iba v 6 z 20 pokusov z poľa a spoza trojkového oblúka premenil len dve z desiatich striel. Jeho strelecká úspešnosť bola taká nízka, že americkí novinári sa po zápase pýtali, či ho nesužuje choroba alebo zranenie. „Nie je zranený, mal len mizerný večer. To sa stáva aj najlepším hráčom na svete,“ uviedol tréner Warriors Steve Kerr. K nepriaznivému stavu série dodal: „Jediným pozitívom je to, že ideme domov a pred vlastnými fanúšikmi zvykneme hrať dobre. Priorita je znížiť na 2:3 a presunúť tlak na súpera.“

Warriors prehrali dva zápasy v tejto sezóne za sebou vôbec prvýkrát. Mementom nech je pre nich aj výška skóre: na palubovke Thunder prehrali Warriors o 28 a 24 bodov a v druhom prípade nedosiahli ani „povinnú“ stovku. O deravej obrane obhajcu trofeje svedčí aj fakt, že hráči Oklahomy nastrieľali už v prvom polčase úctyhodných 72 bodov, teda rovnaký počet ako v predchádzajúcom treťom stretnutí série. Podľa mediálneho oddelenia Thunder predtým posledným tímom, ktorý dosiahol 72 a viac bodov v prvom polčase vo dvoch po sebe idúcich zápasoch play-off, boli Los Angeles Lakers v roku 1987.

Finále play-off NBA – utorok – štvrtý zápas

– hrá sa na štyri víťazstvá

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Oklahoma City – Golden State 118:94 (30:26, 42:27, 22:29, 24:12) – stav série 3:1

Najviac bodov: Westbrook 36 (11 doskokov, 11 asistencií, 4 trojky), Durant 26 (11 doskokov), Ibaka 17, Roberson 17 (12 doskokov) – K. Thompson 26 (4 trojky), Barnes 11

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Russell WestbrookStephen Curry