Video: Thompson a Curry odmietli koniec, Golden State žijú

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
NBA
Foto: SITA/AP

OKLAHOMA CITY 29. mája (WebNoviny.sk) – Finále play-off Západnej konferencie NBA bude mať aj siedme pokračovanie. Basketbalisti Golden State aj po druhý raz odvrátili hroziaci koniec sezóny a zvíťazili na palubovke súperov z Oklahoma City 108:101. Stav série je vyrovnaný 3:3 a rozhodnutie padne v pondelok v Oaklande. Víťaz bude súperom Clevelandu vo finále.

Obhajcovia trofeje Golden State vôbec nemali jednoduchú cestu za víťazstvom v zápase číslo 6. V Chesapeake Energy Arene boli domáci Thunder po väčšinu duelu o menší či väčší krok vpredu. V druhej štvrtine viedli 13-bodovým rozdielom 41:28 a päť minút pred koncom štvrtej štvrtiny ešte 96:89. Záverečný úsek však hráči Oklahoma City prehrali 5:19. V tíme víťazov bol tentoraz absolútne dominantným strelcom 41-bodový Klay Thompson.

Až 11 jeho pokusov spoza trojkového oblúka skončilo v koši, čo je rekord play-off. Stephen Curry pridal 29 bodov, 10 doskokov a 9 asistencií a svoj výkon vyšperkoval odvážnym vnikom 15 sekúnd pred koncom, ktorým zvýšil vedenie hostí na takmer rozhodujúcich 106:101. Vzápätí ešte vystihol rozohrávku domácim a vypýtal si faul.

Dielo skazy Oklahomy dokonal Thompson z trestných hodov. Dôležitým faktorom záverečného zlyhania domáceho mužstva boli štyri straty lopty v podaní Russella Westbrooka v časovom úseku 1:40 min do konca. Pohľad na trojkovú streľbu počas celého stretnutia je tiež výkričníkom pre Thunder – premenili iba 3 z 23 pokusov, zatiaľ čo Warriors 21 zo 44.

„Som hrdý na všetkých a nadšený z toho, že sa nám to podarilo. Boli sme dolu takmer počas celého zápasu, ale nevzdali sme sa,“ vravel po stretnutí Klay Thompson. „Už bolo načase, aby sme uspeli aj na tejto palubovke. Nepoľavovali sme vo viere, že ešte môžeme otočiť túto sériu. Momentálne sme v eufórii, ale jeden náročný krok nás ešte čaká,“ pridal sa Stephen Curry. Jeho spoluhráč Thompson nastrieľal 19 zo svojich 41 bodov vo štvrtej dvanásťminútovke. „Steph mi pred štvrtou štvrtinou vravel: choď tam a rozhodni. Nastal tvoj čas. Strieľaj a uži si to! Snažil som sa vziať si tieto jeho slová k srdcu,“ komentoval natešený Thompson.

Ak hráči Golden State v pondelok uspejú, stanú sa iba desiatym tímom v histórii NBA, ktorý otočí sériu z 1:3 na zápasy v play-off.

Finále play-off NBA – sobota – šiesty zápas

– hrá sa na štyri víťazstvá:

ZÁPADNÁ KONFERENCIA
Oklahoma City – Golden State 101:108 (23:20, 30:28, 30:27, 18:33) – stav série 3:3

Najviac bodov: Durant 29, Westbrook 28 (11 asistencií), Ibaka 13 – K. Thompson 41 (11 trojok), Stephen Curry 29 (6 trojok, 10 doskokov), Draymond Green 14 (12 doskokov)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Klay ThompsonStephen Curry