Strelkyňa Rehák Štefečeková podporila projekt pre mládež

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zuzana Rehák Štefečeková
Slovenská reprezentantka v streľbe Zuzana Rehák Štefečeková so synom Nathanom počas stretnutia s médiami v rámci spustenia projektu pre mladé športové talenty v spolupráci s Nadáciou Slovenského olympijského výboru (SOV). Trnava, 28. júl 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

TRNAVA 28. júla (WebNoviny.sk) – V spolupráci s Nadáciou Slovenského olympijského výboru štartuje 28. júla kampaň, ktorá umožní ľudom pomôcť talentovaným športovcom, a to bez výdavkov navyše. Stačí, ak si počas najbližších štyroch týždňov zakúpia v obchodnom reťazci vybrané produkty a výťažok z predaja bude venovaný na podporu športového rozvoja detí a mládeže.

Tréningy vyžadujú od mladého športovca odhodlanie, odolnosť a vytrvalosť, ale to na dosiahnutie úspechu nestačí. Riadny vývoj každého začínajúceho športovca vyžaduje veľké investície do športového náradia, trénerov, vybavenia, sústredení a neskôr aj cestovania na turnaje či súťaže. Nie každý si môže dovoliť náklady spojené s aktívnym športom, a tak aj nádejné talenty opúšťajú dráhy profesionálneho športu.

Projekt na pomoc talentom podporila aj dvojnásobná strieborná olympijská medailistka v trape žien. „Boh mi dal do rúk talent, otec mi dal do ruky prvú pušku a prvú krabičku nábojov. Ale bez rodičovskej výchovy smerujúcej k cieľavedomosti a tvrdosti samej na seba a bez prvých rokov finančnej podpory rodičov by som o tom, čo som dosiahla, mohla iba snívať. Ďakujem im za to a nielen za to! Teraz máte šancu podporiť mladé talenty aj vy,“ uviedla pri prezentácii projektu Zuzana Rehák Štefečeková, reprezentantka v športovej streľbe a matka malého Nathana.

Kampaň potrvá do 24. augusta, výťažok z nej poputuje Nadácii Slovenského olympijského výboru, ktorá rozdelí dotácie medzi mladých talentovaných športovcov s prihliadnutím na ich športové výsledky a s cieľom eliminovať sociálne rozdiely.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Zuzana Rehák Štefečeková