Kevin Garnett po 21 sezónach ukončil kariéru

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kevin Garnett
Kevin Garnett Foto: SITA/AP

MINNEAPOLIS 24. septembra (WebNoviny.sk) – Jeden z najlepších basketbalistov všetkých čias Kevin Garnett po 21 sezónach na palubovkách severoamerickej NBA ohlásil koniec kariéry. Trinásť ročníkov si odkrútil v drese Minnesoty Timberwolves, ktorý si obliekal aj naposledy.

Štyridsaťročný krídelník aj pivot absolvoval v najlepšej basketbalovej lige sveta 1462 stretnutí s priemermi 17,8 bodu, 10 doskokov, 3,7 asistencie a 1,4 bloku na zápas. V play-off odohral 143 duelov. V rokoch 1995 – 2007 bol zárukou konkurencieschopnosti Minnesoty. Potom spojil sily s Paulom Pierceom a Rayom Allenom v Bostone a v roku 2008 získal svoj jediný titul v kariére. Dve sezóny strávil aj v Brooklyne, do Minneapolisu sa vrátil vo februári 2015.

Bola skutočná radosť sledovať KG, keď vstupoval do ligy ako mladý muž a vypracoval sa na jedného z najlepších v NBA. Vážil som si možnosť vidieť ho vyrásť na lídra. Želám mu veľa úspechov v ďalšej kapitole jeho života,“ uviedol na klubovom webe majiteľ Timberwolves Glen Taylor. Garnett je zlatý olympijský medailista v drese reprezentácie USA z hier v austrálskom Sydney 2000.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kevin Garnett