Zlatý Tóth je opäť medzi kandidátmi na Atléta roka v Európe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matej Tóth získal zlatú olympijskú medailu
Slovenský reprezentant Matej Tóth, olympijský víťaz súťaže v chôdzi mužov na 50 km. Rio de Janeiro, 19. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

LAUSANNE 29. septembra (WebNoviny.sk) – Olympijský víťaz v chôdzi na 50 km z Ria de Janeiro Matej Tóth sa druhý rok za sebou ocitol medzi nominovanými na ocenenie Atlét roka v Európe. Informovalo o tom vedenie Európskej atletiky (EA) na svojej internetovej stránke.

Obrazom: Zlatá olympijská chodecká päťdesiatka Mateja Tótha

Okrem historicky prvého slovenského atletického olympijského víťaza v ére samostatnosti Mateja Tótha sa v desaťčlennej nominácii v mužskej kategórii ocitli fenomenálny britský vytrvalec Mo Farah, nemecký diskár Christoph Harting či jeho krajan – oštepár Thomas Röhler, ktorí si takisto z Ria priviezli zlaté medaily, Farah hneď dve za obhajobu prvenstva na 5000 aj 10 000 m.

O ocenenie sa uchádzajú aj strieborní medailisti z OH 2016: francúzsky desaťbojár Kévin Mayer, španielsky prekážkar na 110 m Orlando Ortega a francúzsky žrdkár Renaud Lavillenie. Olympijským bronzom z 400 m prekážok sa môže pochváliť Yasmani Copello z Turecka. Desiatku nominovaných dopĺňajú úradujúci európski šampióni z Amsterdamu Pawel Fajdek z Poľska (guľa) a Gianmarco Tamberi z Talianska (výška).

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Matej TóthMo FarahRenaud Lavillenie