Furymu hrozí odobratie titulov, mal pozitívny test na kokaín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tyson Fury
Tyson Fury počas váženia pred súbojom s Vladimirom Kličkom. Foto: SITA/AP

LONDÝN 1. októbra (WebNoviny.sk) – Britský boxer Tyson Fury môže pre pozitívny test na kokaín z 22. septembra prísť o tituly majstra sveta organizácií WBA a WBO v superťažkej hmotnostnej kategórii. Informuje o tom web usatoday.com s odvolaním sa na ESPN.

Test vykonala Dobrovoľná antidopingová asociácia (VADA). Podľa usatoday.com je pravdepodobné, že národný orgán BBBofC Furymu pozastaví činnosť v odvetví, v dôsledku čoho by šampión následne mohol prísť o opasky.

Fury počas uplynulého týždňa zrušil odvetný súboj proti Vladimirovi Kličkovi, ktorý naplánovali na 29. októbra a mal sa uskutočniť v Manchestri. Podrobnosti o Furyho zdravotnom stave nezverejnili. Pôvodný termín 9. júla padol pre zranenie členka, ktoré 28-ročný šampión Fury utrpel počas tréningu.

Brit vlani 28. novembra v nemeckom Düsseldorfe detronizoval dovtedajšieho suveréna najsledovanejšej boxerskej kategórie a po dvanástich kolách jednomyseľným výrokom rozhodcov získal opasky organizácií WBA (Super), WBO, IBF a IBO. Zároveň sa však zmluvne zaviazal k odvete, čím prišiel o jeden z titulov. Nesplnil totiž požiadavku IBF, aby sa vo svojom najbližšom vystúpení postavil proti prednostnému vyzývateľovi tejto verzie, ktorým je iný Ukrajinec Viačeslav Glazkov. Opasok pripadol Anthonymu Joshuovi.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tyson Fury