Gassijev zdolal Lebedeva a je novým šampiónom IBF

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Gassijev zdolal Lebedeva a je novým šampiónom IBF
Ruský boxer Murat Gassijev. Foto: facebook.com/MuratGassiev

MOSKVA 4. decembra (WebNoviny.sk) – Novým šampiónom organizácie IBF v ťažkej hmotnostnej kategórii je ruský boxer Murat Gassijev. Dvadsaťtriročný rodák z Vladikavkazu (nar. 12. októbra 1993) zdolal v sobotňajšom súboji v Moskve o štrnásť rokov staršieho krajana Denisa Lebedeva (nar. 14. augusta 1979). Dvaja z troch rozhodcov sa jednoznačne priklonili na stranu Gassijeva (116:112, 116:111), u jedného arbitra bol na tom lepšie 37-ročný veterán Lebedev (114:113).

„Mám veľký rešpekt pred Denisom, je to veľký borec. Som naozaj veľmi šťastný, že som dnes vyhral,“ uviedol po dueli Gassijev a doplnil: „Pripravoval som sa na veľmi náročný súboj. Vedel som však, čo ma čaká medzi povrazmi.“ Murat Gassijev v profesionálnom ringu ešte nezaváhal, zvíťazil vo všetkých doterajších 24 dueloch.

Lebedev si „zhoršil“ bilanciu na 29 víťazstiev a 3 prehry, zostal však držiteľom majstrovského opasku verzie WBA v ťažkej hmotnostnej kategórii, keďže v sobotu sa v ruskej metropole bojovalo o titul šampióna IBF. „Nepovedal by som, že som bol slabší. Rozhodnutie arbitrov a konečný rezultát však rešpektujem. Silnejší pästiar zvíťazil. Myslím si, že sa začína éra Murata Gassijeva,“ skonštatoval Denis Lebedev.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia