Plavec Halas pri premiére na seniorských MS prekonal rekord

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Plavanie
Foto: SITA/Milo Fabian

WINDSOR 7. decembra (WebNoviny.sk) – Plavec Adam Halas na svojich premiérových majstrovstvách sveta dospelých v kariére prekonal juniorský slovenský rekord v krátkom bazéne v disciplíne 100 m motýlik. Osemnásťročný pretekár STU Trnava na šampionáte v kanadskom Windsore finišoval v stredajšej rozplavbe tejto disciplíny za 53,27 s, čím o rovnú desatinu sekundy zlepšil národné maximum v podaní Vladimíra Štefánika, ktorý ho zaplával v októbri v Plzni. Halas skončil na 38. mieste.

Je to pre mňa veľký úspech. Voda bola super, skočil som a nič som nevnímal, iba plával. Hneď, ako som po dohmate uvidel čas, veľmi som sa potešil. Vlado mi k rekordu hneď gratuloval a určite sa pokúsi vziať si ho späť. Mal som pred šampionátom zdravý rešpekt. Opadlo to, uvidíme, ako sa mi bude dariť ďalej„, skonštatoval Adam Halas.

Rovnako starý Štefánik v stredu vo Windsore dohmatol na 200 m voľný spôsob za 1:49,32 min a obsadil 55. priečku. Pretekár z klubu Nereus Žilina len o 0,03 s zaostal za vlastným juniorským národným rekordom. V ženskej štafete 4×50 m polohové preteky skončili Slovenky na 17. pozícii. Kvarteto Karolína Hájková, Andrea Podmaníková, Barbora Mišendová a Karin Tomečková finišovalo za 1:52,22 min. Mišendová potom na 100 m voľný spôsob obsadila 48. pozíciu spomedzi 127 štartujúcich časom 56,25. Národný rekord v tejto disciplíne od apríla 2002 drží legendárna Martina Moravcová (52,96). Osemnásťročná plavkyňa VŠC Dukla Banská Bystrica Mišendová sa v Kanade predstaví ešte na polovičnej trati a tiež 50 a 100 m motýlik.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrea PodmaníkováKarolína HájkováMartina Moravcová