Velez-Zuzulová po fantastickom víťazstve dostala antibiotiká

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Veronika Velez Zuzulová
Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová pretekala v Záhrebe aj napriek zlému zdravotnému stavu. Foto: SITA/AP

ZÁHREB 4. januára (WebNoviny.sk) – Nová záhrebská Snehová kráľovná, slovenská slalomárka Veronika Velez-Zuzulová, najbližšie dni zrejme zostane bez tréningu. Utorkové večerné vyšetrenie a rozbor krvi po jej triumfe v Záhrebe ukázali, že bude musieť užívať antibiotiká.

„Sú to antibiotiká na tri dni. V priebehu dňa sme sa presunuli do Mariboru, kde bude mať Veronika najbližšie preteky. Chorobu však musí vyležať, aby sa v nedeľu mohla postaviť na štart,“ informoval agentúru SITA tréner Timotej Zuzula.

Velez-Zuzulová v úvodnom slalome v novom kalendárnom roku v utorok podvečer v Záhrebe zdolala kompletnú konkurenciu a do zbierky pridala piaty triumf v pretekoch Svetového pohára. V hodnotení najtočivejšej disciplíny sa priblížila na 10 bodov k líderke Mikaele Shiffrinovej z USA, ktorá záhrebský slalom nedokončila. Slovenskú nadvládu na vrchu Sljeme nad Záhrebom podčiarkla druhým miestom Petra Vlhová. Dve Slovenky sa postavili na najvyššie dva stupne v pretekoch SP vôbec po prvý raz.

„V pondelok večer som začala pokašliavať a takmer vôbec som nespala. Ráno v deň pretekov som cítila slabosť, ale bola som pripravená bojovať. Zložiť zbrane nie je môj štýl. Po pretekoch som išla do nemocnice, kde sa po rozbore krvi ukázalo, že potrebujem v najbližších dňoch pokoj. Budem teda oddychovať,“ povedala po víťazstve v Záhrebe Velez-Zuzulová.

Do nedele 8. januára by bola rada opäť fit, lebo Svetový pohár v slalome pokračuje v rýchlom slede pretekmi v slovinskom Maribore. Tam sa v stredu predpoludním zo Záhrebu so svojím tímom presunula aj Petra Vlhová. Na 21-ročnú Liptáčku čaká počas najbližšieho víkendu v slovinskom stredisku náročná dvojkombinácia obrovský slalom – slalom. „Je to naozaj náročné, preteky máme nahustené, ale sme tu na to, aby sme súťažili. Druhé miesto zo Záhrebu ma povzbudilo, verím v ďalšie dobré výsledky,“ uviedla Vlhová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petra VlhováVeronika Velez-Zuzulová