Veronika Velez-Zuzulová v Maribore nedokončila prvé kolo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Veronika Velez Zuzulová
Slovenská lyžiarka Veronika Velez-Zuzulová počas prvého kola slalomu Svetového pohára vo švajčiarskej Crans Montane Foto: SITA/AP

MARIBOR 8. januára (WebNoviny.sk) – Nádeje slovenskej reprezentantky Veroniky Velez-Zuzulovej na dobrý výsledok v slalome Svetového pohára alpských lyžiarok v slovinskom Maribore sa skončili po dvoch tretinách prvého kola nedeľňajších pretekov.

Prílišný atak na jednu z bránok skúsenú Slovenku vyniesol z ideálnej stopy a vo veľkej rýchlosti sa už nedokázala vrátiť na trať. Velez-Zuzulová pritom odštartovala mariborský slalom vo veľkom štýle a jej dva medzičasy boli lepšie ako v prípade fenomenálnej Američanky Mikaely Shiffrinovej o 4, resp. 8 stotín sekundy.

„Urobila som chybu. Sama neviem, čo sa vlastne stalo. Musím si pozrieť video a vyhodnotiť si to. Nemyslím si, že za to môže krátky tréningový výpadok. Riskovala som. Slalom je aj o takýchto chybách,“ uviedla Veronika Velez-Zuzulová na webe pravda.sk.

„Nemôžem to poriadne rozdýchať. Veronika netaktizovala, išla nadoraz, lebo chcela zvíťaziť. Je to veľká škoda, ešte pred záverom chcela zrýchliť a to sa jej vypomstilo,“ hodnotil lyžiarsky tréner Karol Král v priamom prenose RTVS.

Velez-Zuzulová má v ostatných dvoch sezónach povesť jednej z najstabilnejších slalomárok a to pri vysokom štandarde výkonnosti. V pretekoch SP naposledy pred Mariborom nedokončila slalom 29. novembra 2015 v americkom Aspene. Práve tento výpadok ju v minulej sezóne v konečnom dôsledku pravdepodobne stál malý glóbus, keďže v celkovom hodnotení najtočivejšej disciplíny skončila druhá za Švédkou Fridou Hansdotterovou. Medzi výpadkami v Aspene a Maribore Velez-Zuzulová absolvovala v rámci SP 13 slalomov, trikrát zvíťazila a deväťkrát stála na pódiu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Veronika Velez-Zuzulová