Učastník štyroch olympiád Jagnešák skončil vo väzbe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Milan Jagnešák
Milan Jagnešák je predseda Slovenského zväzu bobistov, v tomto odvetví reprezentoval Slovensko na zimných olympijských hrách v Salt Lake City 2002, Turíne 2006, Vancouveri 2010 a Soči 2014, po ktorých ukončil kariéru. Foto: archívne, SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 1. februára (WebNoviny.sk) – Predseda Slovenského zväzu bobistov a účastník štyroch zimných olympijských hier Milan Jagnešák skončil vo väzbe.

V stredu podvečer o tom rozhodol sudca Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici, agentúru SITA informovala hovorkyňa ustanovizne Katarína Kudjáková.

Zadržali ho počas razií na takáčovcov

Jagnešáka zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) uplynulý víkend počas razií zameraných na členov podsvetia zvaných takáčovci. Obvinení sú stíhaní pre trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a iných súvisiacich trestných činov, ako je vydieranie, hrubý nátlak, poškodzovanie cudzej veci a iné. Dôvodom na väzbu je obava, že by mohli ujsť, pokračovať v trestnej činnosti a ovplyvňovať svedkov. Podľa prokuratúry trestnú činnosť páchali od roku 2009 do súčasnosti. Zadržali ich pri policajnej akcii Aladin v nedeľu 29. januára. Podľa obhajcov všetci trinásti zadržaní, z ktorých na šiestich vrátane Jagnešáka uvalili väzbu, obvinenia odmietli. Okrem toho ďalších osem osôb stíhajú na slobode.

Minulý rok sa neúspešne uchádzal o post lídra SOV, Františka Chmelára nahradil jeden z jeho troch súperov Anton Siekel. Štyridsaťsedemročný rodák z oravských Rabčíc získal iba 5 hlasov. „Slovenský olympijský výbor s ľútosťou zobral na vedomie informáciu, že viacnásobný slovenský olympionik v bobovom športe Milan Jagnešák bol zadržaný Národnou kriminálnou agentúrou,“ uviedol SOV.

SOV sa dištancuje od prípadných nezákonných aktivít Jagnešáka

Jagnešák je predseda Slovenského zväzu bobistov, v tomto odvetví reprezentoval Slovensko na zimných olympijských hrách v Salt Lake City 2002, Turíne 2006, Vancouveri 2010 a Soči 2014, po ktorých ukončil kariéru. Už pred kandidatúrou na prezidenta SOV však naznačil možnosť návratu do tobogánov.

„Do volieb som šiel s tým, aby som sa postavil za športovcov. Moja úloha sa skončila. Pripomenul som, že sme tu. Vyzval som – nebude športovec, nebude prezident. Verím, že nový šéf bude spolupracovať so všetkými zväzmi a dá každému príležitosť reprezentovať Slovensko,“ povedal po voľbách Jagnešák.

SOV sa dištancuje od prípadných nezákonných aktivít Milana Jagnešáka, ktorý v minulosti podnikal so súkromnou bezpečnostnou agentúrou. „Nemáme žiadnu vedomosť o tom, že by dôvody zadržania Milana Jagnešáka mali akúkoľvek súvislosť so SOV a s pôsobením menovaného v slovenskom športe a v olympijskom hnutí. SOV bude plne rešpektovať výsledky policajného vyšetrovania,“ stojí vo vyhlásení SOV.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anton SiekelMilan Jagnešák
Firmy a inštitúcie NAKA Národná kriminálna agentúra