Vlhovú teší ôsme miesto, ale túži po medailovom pódiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Petra Vlhová
Slovenská reprezentantka v zjazdovom lyžovaní Petra Vlhová počas tlačovej konferencie, na ktorej informovala o ambíciách v blížiacej sa sezóne a predstavila svojho nového partnera. Bratislava, 18. október 2016. Foto: SITA/Marek Mrviš

ST. MORITZ 16. februára (WebNoviny.sk) – Tréner Livio Magoni jej pred štvrtkom prízvukoval, že má na najlepšiu desiatku a slovenská zjazdárka Petra Vlhová jeho prognózu splnila. Obrovský slalom jazdí 21-ročná Liptáčka o triedu lepšie ako pred rokom či dvoma a ôsmym miestom na majstrovstvách sveta v St. Moritzi potvrdila príslušnosť k širšej špičke. Jej ambície však siahajú ešte vyššie.

„Čo viac si želať ako byť do desiateho miesta v obrovskom slalome na majstrovstvách sveta? Pred touto sezónou by to asi nikto nepovedal,“ uviedla Petra Vlhová, ktorá bola v tejto zime ôsma aj v „obrákoch“ Svetového pohára v rakúskych strediskách Sölden a Semmering.

„Viem, že mám ešte rezervy, ale postupne sa k tým najlepším približujem. Medailové pódium v obrovskom slalome je blízko, ale zároveň ešte veľmi ďaleko. Podstatné je, že mám na to. Treba mi ešte viac trénovať a potom to pôjde,“ odhodlane vraví Vlhová. Zverenka Livia Magoniho nezabudla poďakovať celému svojmu tímu na čele s hlavným trénerom za to, že sa tak výrazne zlepšila v obrovskom slalome. „Som šťastná, keď tréner je šťastný. Všetci v tíme robia pre mňa maximum a to si veľmi vážim. Posúva ma to dopredu.“

Petra Vlhová má teraz jeden deň na to, aby sa v hlave aj na lyžiach prepla z obrákových oblúkov na tie slalomové. A v nich patrí už od vlaňajška do absolútnej špičky. Šieste miesto v štartovnej listine Svetového pohára jej zaručuje výhodné štartovné číslo do sobotňajšieho slalomu, ktorý bude z pohľadu slovenského lyžovania vrcholom majstrovstiev sveta v St. Moritzi. Okrem Vlhovej bude adeptkou na medailové umiestnenie aj jej skúsenejšia a v slalome stále úspešnejšia kolegyňa, druhá žena aktuálneho poradia SP Veronika Velez-Zuzulová.

„Momentálne som dobre naladená a určite sa čo najlepšie pripravím na sobotu. Trochu mi to potrvá, kým sa v hlave prepnem, ale vyspím sa, svitne nový deň a s ním aj nový cieľ. V piatok budem mať tréning a v sobotu preteky. A či urobím v príprave niečo špeciálne? Nie, robiť budem to, čo vždy. Ak v pretekoch podám výkon, na ktorý mám, budem spokojná,“ uviedla Vlhová v súvislosti so sobotňajším slalomom Vlhová.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Livio MagoniPetra VlhováVeronika Velez-Zuzulová