Škantárovci získali Zlaté pádlo za svoj výkon na olympiáde

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fantastické! Škantárovci získali na olympiáde zlatú medailu
Zľava: Slovenskí deblkanoisti Ladislav Škantár a Peter Škantár s olympijskou medailou v disciplíne C2 muži na letných OH 2016. Rio de Janeiro, 11. august 2016. Foto: SITA/Martin Medňanský

MONTEBELO AGUIEIRA 24. februára (WebNoviny.sk) – V portugalskom letovisku Montebelo Aguiera rozdali Zlaté pádla za rok 2016 a jedno z jedenástich prestížnych ocenení skončilo aj v slovenských rukách.

Bratranci Ladislav a Peter Škantárovci sa stali laureátmi v kategórii najlepší mužský výkon v rámci vodnoslalomárskych súťaží na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Škantárovci vlani v Brazílii ovládli kategóriu C2, zatiaľ čo Matej Beňuš bral striebro v C1.

Obrazom: Bratranci Škantárovci získali zlato

S cenou za najlepší ženský výkon skončila olympijská šampiónka v kategórii K1 Španielka Maialen Chourrautová. Rovnaké ocenenia, ale medzi rýchlostnými kanoistami, prevzali Maďarka Danuta Kozáková a Nemec Sebastian Brendel. Dlhročná šampiónka v kanoistickom maratóne, Maďarka Renáta Csayová, si z galavečera odniesla špeciálne ocenenie za výnimočnú kariéru. Medzi mužmi týmto honorom poctili austrálskeho parakanoistu Curtisa McGratha.

Ocenenia World Paddle Awards, tzv. kanoistické Oscary, sa udeľujú každoročne za najpozoruhodnejšie výkony v uplynulom roku s dosahom na všetky odvetvia kanoistického športu. Laureáti získavajú Zlaté pádla, ktoré sú symbolom zjednotenia všetkých kategórii kanoistického športu bez ohľadu na spôsob ich použitia na vode.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ladislav ŠkantárMatej BeňušPeter Škantár