Vadovičová opäť s titulom, prekonala ďalší svetový rekord

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Veronika vadovicova
Slovenská zdravotne postihnutá športová strelkyňa, Veronika Vadovičová Foto: SITA/Roman Benický/SPV

BRATISLAVA/AL AIN 24. februára (WebNoviny.sk) – Tretie preteky, tretie víťazstvo a tretíkrát vo svetovom rekorde, taká je bilancia parastrelkyne Veroniky Vadovičovej na pretekoch Svetového pohára v Al Aine v Spojených arabských emirátoch.

Po triumfoch v disciplínach vzduchová puška 60 mix v ľahu a ľubovoľná malokalibrovka 3×20 na 50 m Vadovičová nenašla premožiteľku ani v piatok vo vzduchovej puške v stoji na 10 m. Kvalifikáciu ovládla výkonom 409,8 bodu a vo finále dosiahla rovnako najlepší výsledok spomedzi všetkých ôsmich aktérok 247,5 bodu, čo je zároveň svetový rekord. Indku Avani Lekharovú na druhom mieste zdolala o 3,1 bodu. Tretiu priečku si vybojovala Chutima Saenlarová. Podujatie v SAE potrvá do nedele.

Tridsaťštyriročná Trnavčanka Vadovičová je trojnásobná paralympijská šampiónka a držiteľka dovedna piatich medailí z PH v streľbe. Vlani v brazílskom Riu de Janeiro boli spoločne s cyklistom Jozefom Metelkom najúspešnejšími slovenskými účastníkmi na PH 2016 pod sochou Krista (2x zlato, 1x striebro).

Výsledky – piatok:

R2 (ženy – vzduchová puška v stoji na 10 m): 1. Veronika Vadovičová (SR) 247,5 b (v kvalifikácii 409,8) – svetový rekord, 2. Avani Lekharová (India) 244,4 (406,8), 3. Chutima Saenlarová (Thaj.) 221,7 (405,4)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Veronika Vadovičová