Slovenská pošta vydáva dve známky k olympiáde v Soči

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Znamka soci
Známka XI. zimné paralympijské hry v Soči. Foto: pofis.sk

BRATISLAVA 15. januára (WEBNOVINY) – Slovenská pošta v stredu vydáva dve známky k zimnej olympiáde v Soči. Prvou z dvojice je poštová známka „XXII. zimné olympijské hry v Soči“ s nominálnou hodnotou 0,90 eur.

Druhou známkou s takou istou nominálnou hodnotou je poštová známka „XI. zimné paralympijské hry v Soči“. V tlačovej správe o tom agentúru SITA informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

Znamka soci
Foto: pofis.sk

Prvá známka zobrazuje biatlon, ktorý kombinuje beh na lyžiach so streľbou z malokalibrovej zbrane. Je na nej stvárnený detail športovkyne počas streľby v stoji. Poštovú známku s rozmermi 44,1 x 26,5 mm vrátane perforácie horizontálneho formátu vytlačila ofsetovou technikou tlačiareň Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s. Súčasne s poštovou známkou vyjde obálka prvého dňa (FDC) a domicilom mesta Bratislava na pečiatke. Motívom prítlače FDC je šprint biatlonistiek do cieľa. Na FDC pečiatke je stvárnený beh biatlonistky na lyžiach. Autorom výtvarného návrhu poštovej známky a FDC ako aj návrhu FDC pečiatky je Igor Piačka.

Druhá poštová známka zobrazuje jednu z najúspešnejších slovenských zimných paralympijských disciplín – zjazdové lyžovanie. Motívom známky je slalom v kategórii zrakovo postihnutých lyžiarov s navádzačom. Známku rozmerov 44,1 x 26,5 mm vrátane perforácie horizontálneho formátu vytlačila ofsetovou technikou tlačiareň Poštovní tiskárna cenin Praha, a. s. Spolu s poštovou známkou vyjde obálka prvého dňa (FDC) s pečiatkou FDC a domicilom mesta Bratislava. Prítlač FDC tvorí kresba zjazdového lyžiara s postihnutou hornou končatinou. Obrazový motív FDC pečiatky predstavuje zjazdový lyžiar s postihnutou dolnou končatinou. Autorom výtvarného návrhu poštovej známky a FDC ako aj návrhu FDC pečiatky je Karol Felix.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Slovenská pošta