Peter Sagan dosiahol ďalší skvelý výsledok vo WorldTour

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Peter Sagan
Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale obsadil 3. miesto v nedeľňajších jednorazových pretekoch Gent - Wevelgem (vľavo) Foto: facebook.com/CannondaleProCycling

WEVELGEM 30. marca (WEBNOVINY) – Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Cannondale obsadil 3. miesto v nedeľňajších jednorazových pretekoch Gent – Wevelgem (233 km) zaradených do kalendára WorldTour.

Víťazom záverečného špurtu sa stal Nemec John Degenkolb z tímu Giant-Shimano pred Francúzom Arnaudom Demarem z FDJ.fr. Ďalší z favoritov Belgičan Tom Boonen, držiteľ víťazného hetriku z Gent – Wevelgem, skončil piaty.

Odporúčame aj:

Video: Fantastický Sagan triumfoval na klasike v Belgicku

Sagan obhajoval na pretekoch Gent – Wevelgem víťazstvo z minulého roka. Za 3. miesto získal 50 bodov do svetového rebríčka UCI, ktorého novým lídrom je po nedeli Španiel Alberto Contador. „Je to pre mňa veľké víťazstvo. Po celý čas náš tím kontroloval čelo pretekov a v závere som vyrazil v ten správny okamih, aby som mohol vyhrať,“ povedal 25-ročný Degenkolb.

Ďalšia zo série prípravných belgických jarných klasík mala zvlnený profil aj niekoľko menších stúpaní. Zaujímavosťou je, že kopec Kammelberg museli absolvovať dvakrát, najprv na 154. a potom aj 193. km. Dvadsať kilometrov pred cieľom sa pelotónu vzdialila trojica Silvan Dillier (BMC), Stijn Devolder (Trek), Andrey Amador (Movistar) a získali viac než polminútový náskok. Pelotón sa vydal na stíhaciu jazdu a vpredu bolo vidieť aj niektorých jazdcov Cannondale podporujúcich Petra Sagana.

Tri kilometre pred cieľom bol náskok trojice už len 10 sekúnd a napokon sa kilometer pred páskou stal minulosťou. Do cieľa vo Wevelgeme prišla pokope väčšia skupina cyklistov a vpredu podľa predpokladov dominovali šprintéri. Peter Sagan sa ešte 100 m pred cieľom držal na líderskej pozícii, ale v záverečných metroch ho predstihlo duo Degenkolb – Demare. Záver pretekov sprevádzalo aj niekoľko nepríjemných pádov. Medzi inými sa nedobrovoľne na ceste ocitol aj jeden z favoritov Nemec – Andre Greipel a predčasne odstúpil.

S tretím miestom som spokojný. Bol to dobrý špurt, aj keď som možno v závere vyštartoval trošku skôr. Dokončil som však preteky bezpečne a hlavne bez pádu. Moji tímoví kolegovia odviedli skvelú prácu vo všetkých krušných chvíľach, no najmä v závere. Degenkolb bol silný, ´sedel´ na mojom kolese a nakoniec ma predbehol. Špurty to sú vždy hádanky, hlavne, ak je v balíku množstvo dobrých jazdcov a vy máte už v nohách 230 km. Som šťastný za pódiové umiestnenie a za ten dobrý pocit, aký som mal. Myslím, že som mal šancu vyhrať, ale nie som sklamaný – bol to dobrý deň,“ sprostredkoval slová Petra Sagana jeho mediálny manažér Jozef Korbel.

Výsledky – cyklistické preteky Gent – Wevelgem (233 km):

1. John Degenkolb (Nem.) Giant-Shimano, 2. Arnaud Demare (Fr.) FDJ.fr, 3. Peter Sagan (SR) Cannondale, 4. Sep Vanmarcke (Belg.) Belkin, 5. Tom Boonen (Belg.) Omega Pharma – QuickStep, 6. Tom Van Asbroeck (Belg.) Topsport Vlaanderen – Baloise všetci čas ako víťaz, … 80. Martin Velits (SR) Omega Pharma – QuickStep +2:27 min, 135. Michael Kolář (obaja SR) +Tinkoff-Saxo +13:04

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alberto ContadorAndré GreipelArnaud DémareJohn DegenkolbMartin VelitsMichael KolářPeter SaganTom Boonen