Slovenskí zlatí medailisti musia zabojovať o reprezentáciu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Michal Martikán na olympiáde v Londýne
Slovenský kanoista Michal Martikán počas semifinále C1 mužov na LOH 2012 v Londýne. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 17. apríla (WEBNOVINY) – Olympijských víťazov Michala Martikána, Petra a Pavla Hochschornerovcov i Elenu Kaliskú čakajú v máji nominačné preteky do slovenskej reprezentácie vo vodnom slalome.

Vzhľadom na vlaňajšie výsledky na majstrovstvách sveta v Prahe majú isté miesto v tíme len Alexander Slafkovský v C1 mužov a Ladislav a Peter Škantárovci v C2. Ďalší adepti na reprezentačný dres si ho musia vybojovať počas dvoch májových víkendov.

Prvé nominačné podujatie sa uskutoční v Liptovskom Mikuláši 9. a 10. mája. O týždeň neskôr je na programe ďalšia dvojica pretekov v Čunove. Ak by mali pretekári po štyroch podujatiach rovnaký počet bodov, nasledoval by rozstrel ešte 18. mája v Čunove. Do konečného účtovania sa započítavajú tri najlepšie výsledky, v každých pretekoch sa hodnotí najlepších šesť lodí od siedmich po jeden bod.

Prvým väčším podujatím novej vodnoslalomárskej sezóny bude počas veľkonočného víkendu už 30. ročník Medzinárodných liptovských slalomov v Liptovskom Mikuláši. Na trati Váh v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka by zo špičky mali chýbať len Hochschornerovci a potom mladí pretekári, ktorí sa na budúci týždeň predstavia na majstrovstvách sveta juniorov a jazdcov do 23 rokov v Austrálii.

V sobotu i nedeľu sú prvé preteky o 9.45 h, keď sa na trať vydajú singlkanoisti a kajakárky, zvyšné tri kategórie majú svoje súťaže od 14.00 h.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alexander SlafkovskýElena KaliskáMichal MartikánPavol a Peter Hochschornerovci