Valverde vyhral Valónsky šíp, triumfoval piatykrát v sezóne

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Alejandro Valverde
Foto: SITA/AP

HUY 23. apríla (WEBNOVINY) – Víťazom 78. ročníka klasických cyklistických pretekov Valónsky šíp, ďalšieho podujatia WorldTour, sa stal Španiel Alejandro Valverde z tímu Movistar.

Skvelý vrchár Valverde bol najrýchlejší v záverečnom cieľovom stúpaní na Mur de Huy a trasu dlhú 194 km zo Charleroi do Huy zvládol za 4:36:45 h. Druhý skončil írsky cyklista Daniel Martin z tímu Garmin Sharp a tretí mladý Poliak z tímu Omega Pharma – Quick-Step Michal Kwiatkowski. Skúsený Valverde si pripísal piate víťazstvo v tejto sezóne.

Alejandro Valverde si dobre načasoval záverečný útok. Už tradične sa o výsledkoch slávnej ardénskej klasiky rozhodovalo na poslednom kilometri a v stúpaní na Mur de Huy. Pod kopcom vypadli z hry o prvenstvo po páde Rodríguez a Cunego. Ako prvý zavelil do útoku Kwiatkowski, Valverde všetko sledoval zo závetria a záverečných 200 m mu už jasne patrilo. Tridsaťtriročný Španiel vyhral Valónsky šíp už v roku 2006. Na jednodňových klasikách sa presadil aj v San Sebastiáne 2008, Liége – Bastogne – Liége 2006 a 2008.

Valverde si za triumf pripísal 80 bodov do svetového rebríčka UCI. Na ardénskych pretekoch neštartoval žiaden zo slovenských jazdcov. Ďalšie podujatie World Tour je na programe 27. apríla, kedy sa ide Liége – Bastogne – Liége.

Výsledky – cyklistické preteky Valónsky šíp (Charleroi – Huy, 194 km):

1. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar 4:36:45 h, 2. Daniel Martin (Ír.) Garmin – Sharp +3, 3. Michal Kwiatkowski (Poľ.) Omega Pharma-Quick Step +4, 4. Bauke Mollema (Hol.) Belkin +4, 5. Tom Jelte Slagter (Hol.) Garmin – Sharp +6, 6. Jelle Vanendert (Belg.) Lotto-Belisol +6

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Alejandro ValverdeDaniel MartinMichal Kwiatkowski