Ahonen sa nechystá na tretí odchod do dôchodku, chce skákať

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Janne Ahonen
Janne Ahonen Foto: SITA/AP

LAHTI 24. apríla (WEBNOVINY) – Fínsky skokan na lyžiach Janne Ahonen sa rozhodol pokračovať v kariére a nechystá sa na tretí odchod do dôchodku.

Tridsaťšesťročný veterán mostíkov má stále chuť skákať a chcel by súťažiť až do majstrovstiev sveta 2017, ktoré bude hostiť Lahti. Nie je vylúčené, že päťnásobný víťaz Turné štyroch mostíkov sa predstaví aj na zimných olympijských hrách 2018 v kórejskom Pjongčangu. „Určite budem skákať až do majstrovstiev sveta 2017,“ povedal pre denník Italehti Ahonen.

Päťnásobný majster sveta sa prvýkrát s kariérou rozlúčil v marci 2008. V sezóne 2009/2010 sa však vrátil a druhý odchod zo scény ohlásil po skončení ročníka 2010/2011. Vlani však po dvojročnej pauze začal opäť skákať a chcel si vybojovať medailu na zimných olympijských hrách v Soči.

Dvojnásobný víťaz Svetového pohára sa však len dvakrát dostal do elitnej desiatky v jednotlivých pretekoch sezóny. V SP vyhral celkovo 36 podujatí, posledné ešte v marci 2008 v Kuopiu. Informácie zverejnil s odvolaním sa na fínsky Italehti poľský špecializovaný server skijumping.pl.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Janne Ahonen